Kleerup i knarkbråk

avMartin Ekelund

NÖJE

Chockad efter stjärn-dj:n Axwells angrepp: Jag förtjänar inte det här

1 av 2
Andreas Kleerup.

I en stor intervju gör svenska stjärn-dj:n Axwell grova personliga påhopp på artisten Andreas Kleerup.

Nu kräver Kleerup en offentlig ursäkt.

– Självklart skäms jag och tycker att det är olyckligt, förklarar Axwell.

Axel ”Axwell” Hedfors, 32, är en av Sveriges mest framgångsrika dj:s. Tillsammans med musikkollektivet Swedish House Maffia har han byggt upp Sveriges rykte på dansgolv runt hela världen.

Senaste numret av modemagasinet King viker sex sidor åt en intervju med honom – en intervju då Axwell går till attack mot artisten, musikproducenten och kollegan Andreas Kleerup, 30. Flera grova personliga påhopp finns med i artikeln.

”Kör sitt knarkrace”

– Både jag personligen och hela Swedish House Maffia vet exakt vad droger innebär, vi har testat allt och sticker inte under stolen med det, men det är inget vi gör en grej av. Det är därför jag irriterar mig som fan på en snubbe som Kleerup som kör sitt jävla knarkrace, säger Axwell.

Han fortsätter.

– Varför ska han springa runt och spela någon sorts drogambassadör, det är helt bisarrt. Ingen är intresserad av hans droger, han kan sticka upp dem i röven.

Andreas Kleerup har tidigare varit i hetluften efter att han drogtestades på Grammisgalan i januari.

Nu chockades han av uttalandena i artikeln.

– I och med allt som har hänt runt mig så kunde jag inte låta den här grejen passera. Jag måste värna om min integritet, säger han, och fortsätter:

– När jag nu flyttat till Göteborg och inte håller på med en massa skit så förtjänar jag inte det här.

Menat som skämt

I efterhand ångrar Axwell påhoppen. Han menar att det var menat som ett skämt och att intervjun gjordes under ”onyktra former”.

– Det var väldigt olyckligt och oproffsigt att jag använde mig av ett sånt vokabulär under en intervju. Självklart skäms jag och tycker att det är olyckligt, skriver han i ett mejl till Nöjesbladet.

”En hedersman”

Han vänder sig också direkt till Kleerup.

– Jag ber tusen gånger om ursäkt till Andreas och hans familj.

Och ursäkten godtas.

– I och med det här är det lugnt. Jag kommer inte att glömma, men det är lugnt. Tack Axel för att du är en hedersman, säger Kleerup.