Gynning polisanmäld

Av: Martin Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Hängde ut sina mobbare på bloggen – nu slår de tillbaka: Carolinas budskap är fruktansvärt

1 av 3 | Foto: Pelles photo
Poyan Aslanian och Linda Svensson har bestämt sig för att motarbeta de ”osunda” budskap som Carolina Gynning förmedlar via sin blogg.

Carolina Gynning kallade dem för ”psykopater”. De fick henne att stänga sin blogg och nu polisanmäler de Gynning.

– Budskapet på bloggen är fruktansvärt, säger Linda Svensson.

Över 100 000 personer följer Carolina Gynnings blogg varje vecka. Många gillar den. Men Linda Svensson, 28, och hennes pojkvän Poyan Aslanian, 29, tillhör en grupp läsare som bestämt sig för att motarbeta de ”osunda” budskap de menar att Carolina Gynning, 30, sprider genom sin blogg.

– Till 90 procent handlar det om en egofixering, mode och yta, säger Linda Svensson.

”Carolina överdriver”

Nyligen berättade Carolina Gynning att hon bestämt sig för att lägga ner sin blogg på Stureplan.se. Hon säger sig ha fått nog av påhopp och elaka kommentarer från läsarna.

– Den bilden är överdriven. Det är ingen av oss som förföljt henne privat, vi har bara velat komma fram med ett annat budskap, ett motstånd till allt det här, säger Linda Svensson.

Ett exempel hon för fram är hur en tjej berättade om sin ångest på bloggen. Senare skrev Carolina Gynning ett inlägg om att hon själv åt det narkotikaklassade preparatet Xanor.

– Att hon som 30-årig kvinna väljer att förmedla det är för jävligt, säger Linda Svensson.

På bloggen har Carolina Gynning publicerat mejladresser och ip-adresser som tillhör dem som enligt Gynning ska ha trakasserat både henne och hennes familj med förnedrande kommentarer. Dessutom utlovade hon hittelön till den som kunde identifiera personerna.

En av dem fick sitt personnummer, telefonnummer och adress utlagt på bloggen. Hon har polisanmält Carolina Gynning och säger till Nöjesbladet att hon också ska polisanmäla Carl M Sundevall, ansvarig utgivare för Stureplan.se.

”En form av hot”

– Det är jäkligt obehagligt. Det stod en massa personliga grejer, det är en form av hot, man vet aldrig hur fanatiska hennes fans är, säger kvinnan, som vill vara anonym.

Efter att hon kontaktat Stureplan.se togs en del uppgifter bort.

– Men det låg kvar väldigt länge. Det som händer är givetvis att folk fortsätter att posta på ett annat inlägg.

Nöjesbladet har försökt nå Carolina Gynning utan att lyckas. Carl M Sundevall, ansvarig utgivare på Stureplan.se säger sig vara trött på alla som lämnar elaka kommentarer på bloggen.

– Jag har uppmuntrat Carolina att göra en anmälan gällande trakasserier. Gör inte hon det så kommer jag att göra det. Det här handlar om bloggarnas arbetsmiljö, de är väldigt utsatta, säger han.

Stängs i slutet av juli

I slutet på juli stängs bloggen ner. Något som gläder Linda Svensson, Poyan Aslanian och kvinnan som polisanmält Gynning.

– Jag anser att det är bra att bloggen läggs ner. Jag vill inte smutskasta Gynning personligen utan det handlar om det hon står för. Hon borde ta ett större ansvar för vad hon skriver än vad hon gör i dagsläget, säger

Linda Svensson.

Publicerad: