Efter olyckan: Rasar mot produktionsbolaget

Tony Irving har opererats flera gånger

Foto: Magnus Sandberg
Tony Irving har opererats för skadan flera gånger.
NÖJE

2016 var han med om en otäck cykelolycka under inspelningarna av ”Camping queens”, och han har lidit av skadorna sedan dess. För några veckor sedan tvingades Tony Irving till en ny operation.

Nu rasar han mot produktionsbolaget.

– De har svikit mig, säger han till Nöjesbladet.

Det var en solig dag i juli 2016 som man lite skämtsamt skulle kunna säga att vägen svängde men det gjorde inte Tony Irving. Men där slutar också allt som kan karaktäriseras som roligt.

I över 18 månader har Tony, 51, lidit av sina skador han ådrog sig när han cyklade mountainbike under inspelningarna av tv-programmet ”Camping queens”.

– Jag har ingen aning om hur det kunde gå så här. Jag var i backen och åkte mountainbike. Jag tog kurvan för fort och upptäckte mitt i att jag inte hade kontroll och flög ur banan, förklarade han för Nöjesbladet efter olyckan.

Nyligen meddelade han på Facebook han skulle genomgå en förhoppningsvis sista operation för att ställa allt till rätta som har gått fel.

Prognosen efter olyckan var god. Inspelningarna skulle fortsätta, men Tonys nyckelben var av på tre ställen.

– Ifall jag inte tar det tillräckligt lugnt är det stor risk att det går igenom huden. Och då måste det opereras. Just nu vill de inte göra det, sa han direkt efter kraschen.

I dag vet han att mycket gick fel. Läkaren på Hudiksvalls sjukhus sa att den populäre dansdomaren var tvungen att opereras inom tio dagar.

– När jag kom till Stockholm sa den specialisten att det inte behövdes opereras. Han skulle åka på semester, säger Tony nu besviket.

Efter några månader blev det ohållbart. Tony krävde att få träffa en ny läkare och han förklarade att det absolut krävdes operation och att så skulle skett på en gång.

– Jag fick veta att nyckelbenet inte hade läkt rätt, det hade blivit snett och nu fick jag sätta dit en plåt och flera skruvar.

Problemen var dock inte över. Tony gick på rehab hos en fysioterapeut.

– Jag hade konstant ont och tappade känseln i bröstmusklerna. Nu har jag genomgått en operation för att ta bort plåten, den skapade stora problem för mig efter operationen. Det är en vecka sedan nu och jag är hemma och äter smärtstillande.

Han har inte kunnat jobba som danslärare under den här tiden och har tvingats ersätta sig själv i de shower han och hans ”Let’s dance”-kollega Cecilia Ehrling uppträder med. Tony förklarar att en dansare använder sin vänstersida och arm nittio procent när man dansar. Han är även mycket besviken på produktionsbolaget som gjorde ”Camping queens” för TV4.

– De har svikit mig. Jag fick en blomsterbukett och ett samtal från producenten, sen har jag inte hört någonting. Varken kanalen eller produktionsbolaget har hört av sig. Hade jag varit anställd så hade det varit ett helvete för dem. Nu är jag frilans och då kan de behandla mig så här, säger Tony upprört.

Lotta Andersson som var programmets exekutiva producent säger till Nöjesbladet:

– Det är supertråkigt att han känner så. Vi bryr oss jättemycket om Tony och det är klart att vi vill att han ska må bra. Det är tråkigt att han har fått den här känslan.

Nu har Tony förhoppningsvis gjort sin sista operation och han ska snart återgå till jobbet. Den 23 mars startar nya säsongen av ”Let’s dance” med Tony som huvuddomare igen.

Minns du alla vinnare av Let’s Dance? 01:11
ARTIKELN HANDLAR OM

TV4