Jakt på Jackson i Brünos nya film

NÖJE

Nu klipps filmen om över hela världen

1 av 3 | Foto: LaToya Jackson blev upprörd när Cohen, som nu hunnit till Australien på sin pr-turné, började leta efter Michael Jacksons telefonnummer i hennes handdator.

Michael Jacksons död tvingade Sacha Baron Cohen att ta bort en stötande scen ur nya komedin ”Brüno”.

Men i den version som skickats till svenska biografer är scenen med ”Jackos” syster LaToya fortfarande kvar.

– Ja, det är den. Vi har fått 77 kopior av filmen, säger Annmari Bergmark på Nordisk Film.

På måndag är det galapremiär för ”Brüno” – Sacha Baron Cohens galna komedi där han spelar en vettvillig, homosexuell modejournalist i sin första film efter megasuccén ”Borat”.

Men filmen har redan stött på allvarliga problem. När Michael Jackson plötsligt avled dagen före filmens USA-premiär i fredags tvingades filmbolaget Universal till en panikåtgärd.

LaToya blir ursinnig

I en scen intervjuar ”Brüno” Michael Jacksons syster LaToya, med katastrofala resultat. Sacha Baron Cohen lånar hennes BlackBerry och låtsas leta efter Michaels telefonnummer – något som gör att LaToya blir rasande och stormar därifrån.

Filmbolaget hann med nöd och näppe klippa bort scenen innan filmen gick upp i USA – men de hade redan skickat iväg de internationella kopiorna där den fortfarande finns kvar.

Sverige har 77 kopior

– Ja, vi har fått 77 stycken 35 millimeters-kopior av filmen där scenen är kvar, säger Annmari Bergmark på Nordisk Film som distribuerar ”Brüno” i Sverige.

Vad händer nu?

– Universal har gått ut med ett direktiv till hela världen att scenen ska klippas bort, av respekt för Michael Jacksons familj. Så det håller vi på med just nu. Man får gå in och klippa bort den rent fysiskt, med sax.

Hinner ni klart till premiären?

– Ja, det ska inte vara några problem.