Utmärglad och skallig

avMagnus Sundholm, Robert Triches

NÖJE

Obduktionsrapporten: Jacksons kropp var helt slut

1 av 2 | Foto: Foto: REUTERS
Bara timmar efter att Michael Jackson förklarades död lastas hans kropp in i en bil för att föras till rättsläkaren i Los Angeles.

LONDON/LOS ANGELES. Michael Jackson var utmärglad, skallig och hade enbart halvsmälta mediciner i magen när han dog.

Det visar detaljer i obduktionsrapporten som nu läckt ut.

Rapporten vittnar också om en 50-åring vars kropp misshandlats under mycket lång tid.

De sensationella uppgifterna presenteras i dag i The Sun och kommer från doktor Lakshmanan Sathyavagiswarans obduktionsrapport.

Av den framgår att Michael Jackson var skelettlik och hade sprutmärken över stora delar av sin kropp: låren, höfterna och axlarna. Rapporten avslöjar också ärr som uppstått efter minst 13 olika plastikoperationer.

HÅR OCH ANSIKTE: Michael Jackson var mer eller mindre skallig. När han dog hade han peruk på sig. I ansiktet fanns fullt med ärr efter plastikkirurgi. Näsryggen var obefintlig.

REVBEN OCH BRÖST: Flera revben hade brutits, en inte ovanlig följd av bröstkompressioner/hjärt- lungräddning. Obduktionen visade också spår efter fyra injektioner i hjärtat, vilket uppges vara adrenalinsprutor som getts av ambulanspersonalen.

MAGEN: Tom på mat. Jackson åt inget under minst sex timmar innan han dog. Bara halvsmälta piller fanns i magsäcken. Jackson var enligt rapporten kraftigt utmärglad.

VIKT OCH LÄNGD: Michael Jackson vägde strax över 50 kilo när han dog. Han var 178 centimeter lång.

HUD OCH ÄRR: Ärr efter minst 13 skönhetsoperationer hittades. På bröstet fanns märken efter en operation som tros vara en hudcanceroperation.

BEN OCH KROPP: Blåmärken på knän och skinkor. Blåmärken och småsår på ryggen, kanske efter ett fall. Sprutmärken på stora delar av kroppen.

HJÄRNAN: Har tagits tillvara. Kroppen är överlämnad till familjen, men hjärnan har sparats för medicinska undersökningar i utredningen.

Det finns också märken efter intubering från syrgasmasken. I rapporten konstateras vidare att Jackson var på god väg att tillfriskna från sin hudcancer. Operationen på bröstet var lyckad.

Var skinn och ben

En vän till familjen säger till The Sun:

– Michaels familj och fans kommer att förskräckas när de inser vilket fruktansvärt tillstånd han var i. Han var skinn och ben, håret hade ramlat av och när han dog hade han inte ätit något annat än piller.

Enligt källan måste någon ställas till svars.

Hans läkare och folk omkring honom stod bara och tittade på när han förstörde sig själv. Någon kommer att tvingas betala.

En läkare som The Sun visat obduktionsrapporten för stöder slutsatsen att Jackson inte fick i sig någon föda under flera timmar innan han dog.

”Hillbilly heroin”

Resultaten tyder på att han inte åt mat den morgonen.

The Sun skriver också att ett preparat som hittats hemma hos Jackson är Oxycontin, en värkmedicin som i USA fått smeknamnet Hillbilly Heroin.

ARTIKELN HANDLAR OM