Hyllar sin mamma – från scen

NÖJE

Anna Book sjunger för avlidna Marita i ”Allsång på Skansen”: Hon finns med mig i mitt hjärta

Anna Books mamma Marita gick bort tidigare i veckan i lungsjukdomen KOL. ”Jag var inte beredd” säger Anna Book till Nöjesbladet.

På tisdag står Anna Book för första gången på Allsångsscenen.

Hon tänker sjunga för sin mamma Marita, som gick bort för några dagar sedan.

– Hon kommer att finnas med mig i mitt hjärta, säger Anna Book.

Foto: Per Björn
På tisdag gör Anna Book debut i "Allsång på skansen”. Hon ska hylla sin avlidna mamma från scenen. ”Mamma kommer att finnas med mig i mitt hjärta” säger Anna.

För två år sedan fick sångerskan Anna Books mamma Marita diagnosen KOL, en kronisk lungsjukdom. Det senaste året blev hon allt sämre och tröttare och fick svårare att andas. Så sent som i helgen åkte hon till sjukhuset för att få ny medicin.

Hjärtat stannade

Natten till tisdagen var hennes kamp över. Enligt de läkare som Anna Book, 38, pratat med drabbades hon troligtvis av lungemboli, en propp i lungan, och hjärtstillestånd.

– I mitt undermedvetna har jag alltid vetat att sjukdomen en dag skulle ta min mamma ifrån mig. Men jag var inte beredd, berättar en gråtande Anna Book för Nöjesbladet.

Skulle fyllt 70

När hon för några dagar sedan ringde till sin mamma utan att få svar väcktes oron direkt. Tillsammans med några vänner åkte hon hem till mammans lägenhet utanför Stockholm. Där hittade de henne död.

Marita Book skulle ha fyllt 70 år på måndag och på tisdag skulle hon ha suttit i publiken när Anna för första gången uppträder i ”Allsång på Skansen”.

– Hon var så himla glad och stolt. I alla år har hon undrat när jag skulle få vara med. Min fina docka, du som är så snäll och duktig, du passar ju där, sa hon till mig. Hon älskade allsången och brukade ta med oss dit när vi var barn, säger Anna Book.

Gör det för mamma

Trots den stora och överväldigande sorgen tänker hon genomföra sitt planerade framträdande på tisdag.

– Jag ska göra det för min mammas skull. Hon kommer inte att finnas i publiken. Men hon kommer att finnas med mig i mitt hjärta. Och jag vet att hon kan se mig, säger Anna Book med vacklande röst.

Ett stort stöd

Hon berättar att Marita alltid funnits där som ett stort stöd, full av kärlek och omtänksamhet.

– Det är ett hål i mitt hjärta. Min mamma betydde allt för mig.