Tv-profilen hyllas för inlägget: ”Jag har hiv”

NÖJE

Den australiska tv-profilen Karl Schmid, 37, öppnar för första gången upp om sin hiv-diagnos.

Nu hyllas han för sitt känslosamma Facebook-inlägg.

”Älska mig eller hata mig, det är upp till dig”, skriver han.

Tv-profilen Karl Schmid är mest känd som reporter för nyhetskanalen ABC i Los Angeles. Men de senaste dagarna har han uppmärksammats för något annat än sitt jobbuppdrag.

I ett öppenhjärtigt inlägg på Facebook avslöjade Schmid i förra veckan att han är hiv-positiv, men att han i flera år varit orolig över att berätta det offentligt, rapporterar People.

”Jag är precis som du”

”Jag är en 37-årig man med hiv som har varit positiv i nästan tio år. Jag jobbar med tv. Och vid sidan av kameran är det tabu för människor som mig att vara som mig. I tio år har jag kämpat med: ”Ska jag eller ska jag inte?” I tio år har stigmat och proffs i branschen sagt till mig: ”Gör det inte! Det kommer att förstöra dig”, skriver han.

Nu har han bestämt sig för att öppna upp.

”Jag är jag. Jag är precis som du. Jag har ett stort hjärta och jag vill bli älskad och accepterad. Jag må vara på tv då och då, men i slutet av dagen är jag bara en vanlig kille som vill det vi alla vill. Att bli accepterad och älskad”.

Vill stärka andra

Genom sin berättelse hoppas Karl Schmid kunna stärka andra i samma situation.

”Älska mig eller hata mig, det är upp till dig. Men till alla som någonsin har tvivlat på sig själva på grund av de där läskiga tre bokstäverna och en symbol, låt mig säga detta, du betyder något, Dina känslor, dina tankar och dina känslor räknas. Och låt inte någon säga något annat”, skriver han.

Tv-profilens berättelse har tagits emot med hyllningar och inlägget har delats över 8 000 gånger. I kommentarsfältet tackar tittare för att han bryter stigmat kring sjukdomen.

”Du är en förebild och en inspiration för oss alla”, skriver en av dem.

Dagens behandling av hiv är effektiv och drabbade är ofta helt smittfria.

Kampanjerna som kämpar mot cancer 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM

Hiv/aids