Zytomierska till Lailas försvar i tiggarbråket

avEva Lindewall

Skandalbloggerskan: Tiggarna luras bara

1 av 7 | Foto: Magnus Sandberg/Lotte Fernvall
Katrin Zytomierska kommer nu till Laila Bagge Wahlgrens räddning.

Nu får Laila Bagge Wahlgren hjälp i ”tiggarbråket” som just nu rasar kring henne.

Skandalbloggerskan Katrin Zytomierska ger sig in i debatten – och ställer sig på tv-profilens sida.

– Har man inte ett hem har man inte råd att ha en mobiltelefon. De luras bara, skriver Zytomierska.

Bloggerskan Katrin Zytomierska, 35, sticker ut hakan igen.

Nu ger hon sin i debatten om Laila Bagge Wahlgrens, 40, uppmärksammade blogginlägg om en hemlös man med en mobiltelefon.

Tiggarna luras bara

– Jag läste att Laila Bagge väcker känslor för att hon tycker att det är förfärligt att en hemlös pratar i mobiltelefon. Varför väcker en sån sak känslor undrar jag? Har man inte ett hem och tigger efter pengar på gatan så har man inte råd att ha en mobiltelefon såklart. De luras bara, skriver hon på sin blogg.

Enligt Zytomierska, som i november sparkades från blogggportalen Finest efter sitt grova uttalande om Sats-modellen Josephine, kan de som ber om pengar på gatan delas in i två kategorier; ”blufftiggare” och ”riktig tiggare”:

– Blufftiggarna har en överdriven uppsyn. Man ser att de spelar och det sticker ofta fram nån kritvit Nike Air doja under den smutsiga ”fejkade” kjolen. Ibland ger jag dessa pengar trots att jag vet att de är bluff. Mest för mitt ego, skriver hon.

Arga snickaren rasar: ”Dummaste jag hört”

Det var i tisdags som Bagge Wahlgren skrev blogginlägget om den hemlösa mannen med mobiltelefon.

– Bredvid bilen på gatan sitter då en man med en kaffekopp framför sig, med knäppta händer och ber om hjälp till alla som passerar. Mannen har även en lapp framför sig som det står hemlös på! Gissa om jag tappar hakan när den ” hemlösa” mannen tar fram en mobiltelefon som ringer och svarar i den!!! Vem fan har råd med en mobiltelefon om man är hemlös och sitter i och tigger på gatan???

Uttalandet orsakade en kritikstorm mot tv-profilen hos bloggläsare, bland hemlösa Aftonbladet talat med, och hos "Arga snickaren”-profilen Anders Öfvergård.

– Jag blir riktigt jävla förbannad på hennes uttalande. Det är det dummaste jag någonsin hört. Hon uttalar sig oansvarsfullt om en person hon inte vet något om, som uppenbarligen har det mycket tuffare än vad hon har, sa Öfvergård till Nöjesbladet.

Laila ber om ursäkt – igen

Nöjesbladet har ännu inte kunnat nå Laila Bagge Wahlgren för en kommentar. Men på bloggen ber hon återigen om ursäkt för sitt uttalande.

– Igår var en tung dag och jag känner att jag vill upprepa det jag skrev igår. Jag ber verkligen om ursäkt för att jag förolämpat många människor. Det jag skrev framkom som väldigt osympatiskt vilket aldrig var min mening. Trots de starka uttrycken i kommentarsfälten här på bloggen har jag inte stängt av kommentarsfältet för att alla ska få säga sitt. Jag hoppas att ni godtar min ursäkt så att vi kan lämna detta bakom oss nu, skriver ”Idol”-profilen.