Robinson-Anna kraschade på STCC

1 av 3 | Foto: Anna Lundh fördes till sjukhus efter att ha kört in i en vägg på STCC:s kändisrace.
NÖJE

Anna Lundh, 25, deltog i STCC:s kändisrace på Solvalla på lördagen.

Bara ett par sekunder in i loppet tog det slut:

– Anna körde in i muren redan i första svängen, säger Mariana ”Robinson-Mirre” Hammarling som också deltog i loppet till Aftonbladet.

Kändisracet var en del av helgens final av bilbaneracet STCC:s som för första gången hålls på Solvalla.

Folkfesten på travbanan, som för helgens final gjorts om till en racingbana, kom av sig när de kända deltagarna från tv-programmet Robinson begav sig ut i bilarna för att tävla mot varandra.

Redan efter första raksträckan och vid första svängen kom Anna Lundh, som har förarlicens i dragrace, av banan och körde in i muren.

– Det ska ha gått bra, det gick bra, säger ”Mirre”.

Bilen ska enligt ett vittne ha blivit ”rejält intryckt” där fram.

”Mår bra”

Vittnet berättar vidare att sjukvårdare undersökte Anna under lång tid innan de slut bestämde sig för att ta ut henne genom bakluckan för att inte förvärra hennes skador.

– Hon lades på bår med nackstabilisator och kördes i väg till sjukhus med ambulans.

Sjukvårdare på plats sa till vittnet att hon ska ha skadat nacken i samband med kraschen och de befarade att det rörde sig om en whiplashskada.

– Vi har fått besked om att hon inte är skadad, säger Lena Rönnelius Ericsson, informationschef på Citroën som arrangerade kändisracet.

”Mycket regn”

Bilarna som Robinsondeltagarna körde var standardbilar på 200 hästkrafter, och inför tävlingen har deltagarna genomgått en förarutbildning.

Förhållandena på den nylagda vägbanan var bitvis svåra efter mycket regnande.

– Det blev vattenplaning och hon åkte av banan. Och varje gång som någon åker av banan för ambulanspersonalen en till sjukhus för kontroll, säger hon.

Efter Robinson-Annas olycka avlystes kändisracet.

”Ingen tävling”

Loppet bestod i att deltagarna skulle köra mot sina egna tider, de som lyckades hålla jämna tider varv efter varv skulle gå segrande ur loppet. Arrangören menar att det inte rörde sig om någon tävling mellan deltagarna.

– Detta ska inte överdrivas eller överdramatiseras. De har inte uppmanats att tävla mot varandra, säger Lena Rönnelius Ericsson.

Aftonbladet har sökt Anna Lundh för en kommentar, men utan något svar.