Kräkkaos, förstoppning och viktras nära att stoppa ”Farmen”-utmanarna

avElin Börjesson

”Jag var nära att ge upp och åka hem”

1 av 5
Martin.

I kvällens avsnitt av ”Farmen” smyger utmanarna Stefan Kemi, Martin Vestman och Sanna Sjöström in i Farmen-huset. Men vägen dit har kantats av sjukdomar och viktras.

– Jag sket inte på sex dagar och var förstoppad upp till hakan, säger Martin Vestman.

Tiden som utmanare från skogen var tuff. Så tuff att Martin Vestman, 23, var nära att avbryta inspelningen och åka hem.

– För mig handlade tiden i skogen om att överleva. Varje dag jag vaknade kände jag mig som en vinnare, bara för att jag klarat ännu ett dygn, säger han.

Rasade i vikt

Mögliga potatisar, torkat kött och svamp var allt som bjöds. Varje dag tvingades utmanarna att leta föda i skogen. Den nya dieten fick utmanarna att rasa i vikt efter kräkningar och magbesvär.

– Jag gick ner sju kilo på ungefär en vecka, säger Stefan Kemi, 49.

Martin Vestman hade däremot problem åt andra hållet, då magbesvären yttrade sig i förstoppning.

– Efter sex dagar utan toalettbesök fick jag piller för det. Men det var frustrerande att inte veta hur länge vi skulle vara ute i skogen. Jag tänkte ofta ”vad gör jag här?”, säger han.

Fann kraft inne i huset

När det var som tuffast fick Martin stöd av Sanna Sjöström, 24.

– Vi pushade Martin och såg till att han käkade, säger hon.

När de till slut lyckas smyga in på gården provligger de sängarna och byter plats på farmarnas kläder. Även om de inte vågade vara inne i huset speciellt länge, var besöket viktigt för kämparglöden.

– Jag fick ny kraft när vi var inne i huset och tänkte att ”Nu är det nära”. Det var viktigt för min motivation att få gå in i huset, säger Martin Vestman.