Gina Dirawi leder Eurovision-satsning

Uppdaterad 2013-04-15 | Publicerad 2013-04-09

”Det ska bli otroligt roligt”

Hon ägde Melodifestivalen.

Nu kan Nöjesbladet avslöja vad som blir Gina Dirawis nästa jobb.

Hon leder SVT:s nya Eurovision song contest-satsning.

Gina Dirawi, 22, gjorde succé som programledare i Melodifestivalen.

Efter finalen var hon hemlighetsfull om kommande jobb.

”Otroligt roligt”

Nu kan Nöjesbladet avslöja vad hennes nästa gig blir - hon leder SVT:s nya Eurovision song contest-satsning "Studio Eurovision".

– Det ska bli otroligt roligt att få vara med i Malmö och vara en del av Eurovisionmaskinen. Jag är ju definitionen av den där tittaren som kollat och lekt expertanalytiker angående hela upplägget. Älskat, hatat, hyllat, kritiserat. Älskar hela grejen, att se vad andra länder ser som bra/ointressant musik. Jag är så glad att jag får vara med på ett hörn, säger Gina Dirawi i ett mejl.

Under "Studio Eurovision" sänder kanalen direkt från presscentret i Malmö arena en timme före semifinalerna och finalen. Efter finalen blir det också eftersnack med Gina Dirawi.

Har en fri roll

Henrik Johnsson, producent för sändningarna, tycker att hon är perfekt för jobbet.

– Hon är oerhört bra på att snabbt växla mellan att driva ett program framåt, som en klassisk trafikpolisprogramledare, och att ibland kunna stanna och bli en egen person, kommentera och ta ett litet sidspår, säger han.

Finns det ingen risk att Gina Dirawi nu överglänser Petra Mede?

– Gina och Petra gör två så olika saker att även om de står bredvid varandra i tablån så tror jag inte att det uppfattas som en tävling.

Petra måste hålla sig till sitt program så att folk förstår att det är en tävling som pågår. Gina är mycket friare i den rollen som vi har, säger Henrik Johnsson.

”Inga huliganer”

Att sända från presscentret hoppas SVT ska ge den rätta känslan för vad Eurovision song contest är.

– Det är där trycket är. Det är ju en väldigt speciell typ av journalister som är med i Eurovision, många av dem tenderar att vara rapporterande fans. Eurovision är väldigt mycket det förenade Europa, det finns inga huliganer och man är inga motståndare utan bara medtävlande. Det är den glädjen som jag hoppas vi kan få med i programmet, säger Henrik Johnsson.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln