Alla hyllar Dolph

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-06

Actionhjälten charmar Ö-vik med dans och iskross

På scenen visar Dolph Lundgren en mjukare sida som dansare och charmör. Hans moves får publiken att jubla, inte minst när han gör en egen version av Elvis Presleys ”A little less conversation”. Men Dolph kan även vara hård som när han krossar is med blotta händerna framför artisterna.

ÖRNSKÖLDSVIK. Publiken fick inte nog av Melodifestivalens största stjärna i går.

I kväll tar actionhjälten Dolph Lundgren, 52, över Sveriges största tv-show.

– Det förstår jag. Han är världens coolaste, säger Christine Meltzer.

Pausfågeln Björn Gustafsson fick singeltjejerna att tjuta av lycka. Förra året toppade mellanakten ”Tingaling” försäljningslistorna.

På gårdagens genrep överglänser Dolph Lundgren både artister och programledarkollegorna Måns Zelmerlöw, 23, och Christine Meltzer, 35.

”Kändes jättebra”

Han gör entré på en motorcykel – och får publiken att jubla.

– Det är tufft att vara programledare, men det kändes jättebra. Publiken var fantastisk. De gillade mina hårda tag, skrattar Dolph.

Mest applåder får Hollywoodstjärnan i mellanakten. Där gör han en egen version av Elvis Presleys ”A little less conversation” och både sjunger och dansar.

– Jag har övat som fan och tagit lektioner. Det låter riktigt bra. Men jag mimar på scenen till en inspelning av min egen röst.

Som Nöjesbladet tidigare avslöjat visar han också prov på sina erfarenheter som actionhjälte. Med karatesparkar och slag krossar han isblock och plankor. Genrepspubliken tycks inte kunna få nog.

– Jag kommer ju in med ett visst bagage med mina filmer och folks upplevelser om mig. Och man har ju inte sett en sådan här grej på svensk tv. Alla är ju glamourösa här men jag har ju en liten specialuppgift i det här programmet att jag ska vara en glamourös actionfigur.

På fredagens presskonferens fick han mest uppmärksamhet och kön ringlade lång till skådespelaren, medan Christine Meltzer hamnade i skymundan.

– Det förstår jag. Dolph är världens coolaste och Måns är ju Måns. Men det kan ju faktiskt vara ganska skönt, säger Meltzer.

Även Måns Zelmerlöw är tacksam för Dolphs stjärnstatus.

– Tanken i dag var ”bli inte övertänd” då börjar jag prata så otroligt fort. Jag var på gränsen i början av programmet och var så fruktansvärt nervös. Det är skönt att Dolph får mest uppmärksamhet. Då kan jag hålla fokus på mina bitar och mitt manus, säger han.

Hamnar i skuggan

Anders Ekborg, 49, har gjort huvudroller på Dramaten, i ”Chess” och ”Kristina från Duvemåla”. Till och med han hamnar i skuggan bredvid den bredaxlade actionhjälten.

– Vill jag vara i fred behöver jag bara gå bredvid Dolph så är han i fokus i stället, säger han.

Ola Svensson, 23, håller med.

– Dolph är min personliga höjdpunkt. Hans nummer är rena fröjden. Vilken stjärna!

Lina B Einarsson, Torbjörn Ek, Martin Ekelund, Helena Trus, Ylva Niklasson

ANNONS

Följ ämnen i artikeln