Nöje

SVT stoppade marsvinsinslag

Av: 

Zandra Lundberg

NÖJE

Programmet byttes ut

I ”Landet brunsås” tillagar och äter Erik Haag ett marsvin. Inför programmet köptes husdjuret på Blocket, utan att familjen som sålde det visste att det skulle bli middag.
I ”Landet brunsås” tillagar och äter Erik Haag ett marsvin. Inför programmet köptes husdjuret på Blocket, utan att familjen som sålde det visste att det skulle bli middag.

Ett skinnat marsvin blev för mycket för svenska folket. Uppmärksamheten kring Erik Haags gnagarmiddag i ”Landet brunsås” var mer än vad den peruanska familjen räknat med.

Sänd inte inslaget, vädjade familjen.

Och SVT gick till mötes.

Ett marsvin direkt från Blocket till tallriken. Det var vad SVT:s tittare skulle bjudas på i ”Landet brunsås” på onsdagskvällen, kunde Nöjesbladet avslöja i tisdags. Men bilderna på det skinnade marsvinet var för magstarka.

Under onsdagen vädjade familjen om att programmet inte skulle sändas.

Och SVT vek sig.

– Vi känner helt enkelt att det här inslaget inte är bra. Det kan skada familjen och deras barn, säger Kristina Lindström, ansvarig utgivare för programmet.

Avsnittet ställs in

SVT löste problemet genom att sända ett annat avsnitt. Eftersom ”Landet brunsås” inte sänds i kronologisk ordning är det en enkel lösning.

– Avsnittet som skulle ha sänts i kväll (läs: onsdag kväll) sänds i stället senare under säsongen. Då utan inslaget med marsvinet.

Hur resonerade ni kring att sända ett sånt här inslag från början?

– Vi ville visa på hur olika maten ser ut i olika kulturer. Det handlar om traditioner. Här i Sverige är det till exempel okej att äta kanin, säger Kristina Lindström.

ANNONS

Sista chansen! 25% rabatt på makeup för alla hudtyper från IsaDora

Extern länk från MEDS

Shoppa här!

Publisert: