’Jag älskar svenskar’

avAnna Sköld

NÖJE

Promenader, pizza – här lever Kiefer Sutherland Svenssonliv i Trollhättan

1 av 5 | Foto: Thomas Johansson
STRÅLANDE HUMÖR Skådespelarna får egentligen inte prata med pressen under inspelningen av ”Melancholia”, men det bekymrar inte Kiefer Sutherland . ”Jag har det väldigt bra här och har träffat många trevliga människor”, hälsar han Nöjesbladets läsare.

Hollywoodstjärnorna lever Svenssonliv i Trollhättan.

Kirsten Dunst frossar i köttbullar och Kiefer Sutherland käkar pizza.

– Jag älskar Sverige och svenskarna, säger Kiefer Sutherland till Nöjesbladet.

Säkerheten är rigorös för inspelningen av Lars von Triers ”Melancholia” som startade i går.

En skylt med texten ”obehöriga äga ej tillträde” har spikats upp utanför stjärnornas herrgård i Vargön.

Får chaufför

Alexander och Stellan Skarsgård, Kirsten Dunst, Kiefer Sutherland och Charlotte Gainsbourg får knappt ta ett obevakat steg. De körs med chaufför genom det gamla brukssamhället i stora svarta Volvobilar.

Skådespelarna tillåts heller inte att prata med pressen, eftersom det kan störa deras jobb.

Men inget av detta verkar ”24”-stjärnan Kiefer Sutherland, 43, bry sig om.

När Nöjesbladet mötte honom vid sjutiden i går kväll hade han precis hoppat ur lyxbilen för att utforska bygden på egen hand.

Han hejade glatt, tog av sig de mörka solglasögonen, sträckte ut handen i en hälsning och ett ”nice to meet you”.

– Jag älskar Sverige och svenskar. Jag har det väldigt bra här och har träffat många trevliga människor, säger Kiefer Sutherland till Nöjesbladet.

Han är avslappnad och enkelt klädd i jeans, t-shirt och boots. Sutherland inga som helst problem med att posera framför kameran utan ler brett mot linsen.

Favoritställe

Det är första gången Kiefer Sutherland är i Trollhättan, men han har redan hittat sitt favoritställe.

Under de senaste dagarna har han besökt den lokala pizzerian flera gånger. Just i går kväll blev det bara ett kort stopp för att hämta betalkortet han glömt kvar efter ett av sina tidigare besök.

Kiefer har bråttom tillbaka till skådespelarnas tillhåll. Skådespelarkollegan Charlotte Gainsbourg fyller 39 år och det ska firas.

– Take care, säger han och skyndar hemåt.

Han byter om till en svart tajt skjorta och sluter upp med Alexander Skarsgård och Lars von Trier som hängt vid sin medhavda husvagn. Även Alex lillebror Gustaf Skarsgård, 29, är i stan. Men han bor på det något enklare turisthotellet Hotell Trollhättan.

Brunsås och lingonsylt

”Spiderman”-skådespelerskan Kirsten Dunst syns inte till. Men under dagen har hon fått sig ett skrovmål på Villa Stranna i Trollhättan.

Hon åt inte en – utan, två portioner köttbullar med potatismos, brunsås och lingonsylt.

– Hon var här och åt med en annan tjej för ett par dagar sedan. Hon tyckte maten var så god att hon beställde in en portion köttbullar till. De drack vitt vin till maten och var väldigt trevliga, säger Sara Almhage, servitris.

Gillar skandinaviskt

Svenskättade Kristen Dunst verkar gilla skandinavisk mat. När hon besökte Stockholm för tre år sedan stod samma rätt på menyn.

– Det är mitt första besök i Sverige. Men jag har inte träffat en enda svensk som inte är trevlig, sa hon då till Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!