Dolph på väg till allsången

Av: Emilia Holmqvist, Martin Gustafsson, Ninna Prage

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu väntar SVT på klartecken: Han är jätteglad

Han gjorde dunder-succé i Melodifestivalen.

Nu vill SVT ha med Dolph i ”Allsång på Skansen”.

– Dolph är jätteglad över förfrågningen, säger Dolph Lundgrens manager Johan Pråmell.

eftertraktad Dolph Lundgren vill gärna medverka i fler folkliga sammanhang efter succén i Melodifestivalen. Nu jagar SVT honom till ”Allsång på Skansen”.
eftertraktad Dolph Lundgren vill gärna medverka i fler folkliga sammanhang efter succén i Melodifestivalen. Nu jagar SVT honom till ”Allsång på Skansen”.

Dolph Lundgren, 52, har överösts av förfrågningar efter succén i Melodifestivalen.

Till Nöjesbladet har han tidigare berättat om att han nu vill göra något ”stort och folkligt” i hemlandet.

– Jag var med i ”Sommar i P1” och sedan Melodifestivalen. Det är väldigt stora folkliga sammanhang. Jag skulle gärna göra några såna grejer om jag ska göra nåt i Sverige, det måste ju bli ett lyft varje gång. Jag kan ju inte göra vad som helst, säger han.

Stort schlagergäng

Nu är han aktuell för att medverka i ”Allsång på Skansen”.

– Jag kan bekräfta att allsången visat intresse för Dolph. Dolph är jätteglad över det genomslag han har fått och över alla förfrågningar, säger Dolph Lundgrens manager Johan Pråmell.

Och Dolph kan få sällskap av ett gäng melodifestivalpolare på Sollidenscenen. Fler som fått förfrågningar från SVT är Anna Bergendahl, Timoteij och Salem Al Fakir.

– Det finns människor som är tillfrågade men inget är klart än, säger Gunilla Nilars, projektledare för programmet.

Jagar Anka

Rod Stewart & Paul Anka.

Högt upp på önskelistan bland utländska artister står Rod Stewart.

Och Paul Anka.

– När det gäller utländska artister så har jag alltid sagt Rod Stewart, nu är han i alla fall ganska nära, han är i Sverige i sommar, säger Gunilla Nilars.

– Det vore kanske kul att få hit Paul Anka i år när han varit så på tapeten. Men vi har inte ställt några såna frågor, fortsätter hon.

Har kärlekstema

En förändring från föregående år är att det blir åtta program i stället för sju. Dessutom sätter prinsessbröllopet avtryck i programmet.

SVT vill inte konkurrera med Victoria och Daniel.

– Bröllopet får ta den uppmärksamhet det ska ha och sen kommer allsången efter bröllopet. Vi kommer också att ha tema smekmånad. Det blir fler kärleksinfluerade låtar i år, säger Gunilla Nilars.

Publicerad: