”Avicii” Tim Bergling

Vännen om sista mötet med Avicii

Av: 

Alex Hartelius

NÖJE

Låtskrivaren och producenten Carl Falk äntrade scenen på ”P3 Guld” och hyllade vännen Tim ”Avicii” Bergling.

Under sitt tal beskrev han artisten som ett ”outtröttligt geni” och berättade om deras sista möte.

– När vi sågs och jobbade tillsammans i Los Angeles förra året sa Tim att det för första gången kändes spännande och kul att göra musik på flera år.

Artisten Avicii dog i april förra året endast 28 år gammal. Flera artister och fans runt om i världen har sörjt hans bortgång sedan dess.

Under årets ”P3 Guld”-gala fortsatte hyllningarna när vännen samt låtskrivaren och producenten Carl Falk, 38, äntrade scenen.

– Om jag skulle beskriva Tim med ett ord så skulle det vara ”unik”. Han var unik på så många sätt, inte bara i hur han skrev och producerade musik, utan också som person och hur han såg på livet och sin omvärld, säger Carl Falk i det känslosamma talet.

Carl Falk och Avicii har bland annat skrivit och producerat låtarna ”Broken arrows” och ”Sunset Jesus” tillsammans. På scenen beskriver Carl Falk arbetsrelationen som utmanande.

– Tim var ingen skolad musiker och han hade många idéer i huvudet samtidigt. Mitt jobb blev många gånger att förverkliga, eller snarare förkroppsliga, alla idéer. För det mesta var det som att kastas in i ett outtröttligt genis kreativa kaos, där Tim var dirigenten och jag och alla andra runt omkring honom hans orkester.

Berättar om deras sista möte

Aviciis unikhet låg i att han hela tiden hittade nya vägar att fram olika sounds. Enligt Carl Falk kunde det handla om att båda skulle lägga sina händer på gitarrhalsen för att skapa unika ackord, eller spela in på en iphone i stället för en riktig mix.

– En stor del av Tims unika sound låg i hans sätt att aldrig välja den enkla vägen, När Tim tog beslutet att sluta turnera kändes det som att han långsamt fick tillbaka inspirationen och glädjen till att skapa musik igen, säger han och fortsätter:

– När vi sågs och jobbade tillsammans i Los Angeles förra året sa Tim att det för första gången kändes spännande och kul att göra musik på flera år.

Han beskriver Tim som lyckligast när han fick vara i studion och producera musik.

– Och jag vet att hans musik för alltid kommer leva kvar.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

”Avicii” Tim Bergling

LÄS VIDARE

Klas Bergling: Vi gick till en psykiater när Tim var 14 eller 15 år gammal

ÄMNEN I ARTIKELN

”Avicii” Tim Bergling