Helena Hysén får hot efter ”Hyséns”

”Fått samtal där de säger att jag inte borde finnas”

Helena Hysén har fått ta emot anonyma hot via samtal och sms.

Nu berättar hon om skräcken för Nöjesbladet.

– Jag har fått samtal där de säger att jag inte borde få finnas till och att skilsmässan med Glenn är mitt fel, säger Helena.

Den senaste tiden har varit turbulent för realitystjärnan Helena Hysén, 57. Hon har blivit petad från familjens tv-serie ”Hyséns” efter krav från exmaken Glenn Hysén, 59, och hans sambo Camilla Lendott, 50, på grund av att hon fått för mycket uppmärksamhet. Och när Nöjesbladet nyligen kunde avslöja att Glenn och Camilla ska gifta sig i sommar så ansåg paret att Helena gärna får byta efternamn till något annat än Hysén.

Nu har Helena fått andra saker att tänka på.

Hon har den senaste tiden fått ta emot anonyma hot via sms och även samtal där en mansröst förklarat att hon borde elimineras. Hot som nu gjort att Helena känner obehag.

– Jag har fått samtal där de säger att jag inte borde få finnas till och att skilsmässan med Glenn är mitt fel. Det kommer från abonnemang med kontantkort så det inte går att spåras. Det är inga spontana hot utan någon måste ha skaffat ett sådant kort och sedan ringt mig. Det är planerat, säger Helena.

Fick spindel i brevlådan

Hon var även med om en mycket obehaglig händelse nyligen som hon sätter i samband med hoten. Till en början skämtade hon om incidenten på sociala medier, men det dröjde inte länge innan rädslan tog överhanden.

– Jag och min mamma låg och sov här hemma hos mig när vi hörde en smäll mitt i natten. Vi vaknade båda två, men förstod inte vad det var. Morgonen efter fick min mamma plötsligt syn på en enorm hårig spindel som kröp på en list. Hon skrek och slog ihjäl den. Vi tror att det var någon som släppte ned den i brevlådan och att det var det vi vaknade av, säger Helena.

Jourhavande biolog på Naturhistoriska riksmuseet, Didrik Vanhoenacker, får se en bild Helena tog på spindeln innan hon slängde den i soporna.

– Den är ju mosad, men jag är rätt säker på att det är en större husspindel. De är inte farliga, men kan i sällsynta fall bitas om man
råkar klämma dem.

Överväger att polisanmäla

Helena säger att hon aldrig haft någon husspindel hemma och att hon tidigare sett sådana flera gånger, men då hon bodde i hus. Och då var de betydligt mindre. Dessutom trivs de i fuktiga utrymmen så hon är skeptisk till att den har kommit in på naturlig väg.
Nu har Helena fått nog av de eskalerade hoten och berättar att hon överväger att göra en polisanmälan.

– Mina vänner har varit på mig länge att jag ska polisanmäla. Tidigare har jag fått hat på sociala medier, men det här är något annat. Jag tycker inte heller att den här typen av hot står i relation till att jag är med i en realityserie.

Helena medger att händelserna har fått henne att bli försiktig.

– Jag försöker leva mitt liv, men jag kollar mig över axeln och jag är extra försiktig när jag går ut. Efter hoten jag fick i söndags så har min dotter Annie sovit hos mig och hon har följt mig ned när jag ska slänga soporna. Sedan ska jag installera larm i lägenheten så jag kan känna mig trygg. Jag har en obehaglig känsla. Jag är inte rädd av mig normalt, men någon vill mig illa. Man börjar också fundera på om de är beredda att gå längre än bara hot. Ska jag vara rädd för att bli nedslagen? Det tar på krafterna om jag ska vara ärlig.

Publisert:

LÄS VIDARE