TV4 om Jihdes chockbesked: ”En överraskning”

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Peter Jihde lämnar TV4.

Ett besked kanalen inte alls var beredda på.

– Det kom som en överraskning, säger Viveka Hansson, programdirektör på TV4.

LÄS VIDARE

Efter 18 år på TV4 tackar Peter Jihde för sig. Ny arbetsgivare blir MTG och TV3, något som Nöjesbladet avslöjade under onsdagen.

Viveka Hansson, programdirektör på TV4, beskriver beskedet som en överraskning.

”Det kom som en överraskning. Men jag önskar honom varmt lycka till”, skriver hon i ett sms till Nöjesbladet.

Jihde vill inte berätta exakt vad han kommer att jobba med för projekt på MTG. Men programledaren, som i november ledde Diabetesgalan på TV3, har sagt till Nöjesbladet att arbetet för att uppmärksamma sjukdomen är en anledning till att han valt MTG.

”Peter känner otroligt starkt för frågorna kring diabetes, och kommer som det låter att kunna göra en viktig insats med full kraft i den frågan”, skriver Viveka Hansson och fortsätter:

”Vi kommer att sakna honom, Peter är omtyckt av såväl oss som tittarna. Men vi har en stark nyhetsmorgonfamilj som bär fanan vidare.”

TV4: Förhandlade aldrig

Peter Jihde har inte velat kommentera om flytten innebär en löneförhöjning. Enligt Viveka Hansson förhandlade man inte med Jihde för att få honom att stanna kvar.

”Det var aldrig någon förhandling. Peter vill gå in till hundra procent kring diabetesfrågan. Han har ju öppet sagt att det inte handlar om pengar, och så uppfattar jag det också.”

På MTG välkomnar man tv-profilen med öppna armar.

– Vi är väldigt glada för att Peter ansluter till team MTG. Han är ett
superproffs på alla plan och jag ser personligen extra mycket fram emot att få utveckla vårt engagemang i kampen mot diabetes tillsammans med Peter, säger Anders Jensen, vd för MTG Sverige i ett pressmeddelande.

Någon ersättare till Jihde i Nyhetsmorgon är ännu inte klar, enligt Viveka Hansson.

”Men vi har flera duktiga som redan är rutinerade, så det hinner vi fundera på i lugn och ro”.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN