Hon ska flytta till en annan stad - utan mig

Olle Kvarnsmyr ÄR Nöjesbladets Dr Kärlek - svarar på läsarnas frågor om allt som rör relationer

avOlle Kvarnsmyr

En lättsam man får gliringar av sin kärlek. Nu ska hon dessutom flytta till en annan stad och vill för allt i världen inte alls få sällskap. Dr Kärlek ger råd

Jag har varit tillsammans med en kvinna i lite mer än tre år. Vi är väldigt olika men trivs bra med varandra. Även om jag ibland får intrycket av att hon ogillar min lättsamma inte så akademiska sida. Jag får ofta gliringar kring det. Vi har varit särbos under hela tiden och det har fungerat okej även om jag det senaste året känt att det inte är optimalt. Hon har nu fått ett toppjobb i en större stad i södra Sverige. Jag blev glad för hennes skull och frågade om vi skulle flytta dit tillsammans och bli sambos. Att få ett jobb för mig där är inte ett problem då jag är snickare och kan få ett jobb varsomhelst ganska så snabbt. Jag är van att flytta till nya orter och länder. Hon skrattade bort förslaget. När jag tog upp det igen förklarade hon för mig att hon inte ville flytta ihop då relationen kanske skulle ta slut och hon inte orkade med en ”jobbig breakup”. Hon ville helst att jag skulle bo kvar och att vi skulle träffas då och då.

Luddigt värre - ta ett allvarligt snack

En relation kan se ut hursomhelst. Det kan vara flera involverade. Man kan bo på olika platser, till och med i olika länder. Parterna kan gå runt nakna på fritiden endast klädd i fingerfärg och rosa bollar i munnen. Det viktiga är att paret har en slags gemensam syn på hur relationen ska vara och att det finns en gemensam respekt och kärlek för varandra. Det är något som saknas här. Jag tycker inte ni har en gemensam plan. Eller rättare sagt du verkar inte alls vara med i hennes plan. Det här med att hon inte pallar med en ”jobbig breakup” låter lite luddigt i mina öron. Jag tycker du ska ta ett allvarligt snack med henne i kväll och fråga var någonstans du står i hennes liv. Kom ihåg att du förtjänar att vara med någon som vill umgås med dig och tycker om dig som du är.

Missa inga visdomar - diskutera råden. följ Dr Kärlek på Facebook

Önskar du själv assistans av Dr Kärlek - mejla olle.kvarnsmyr@aftonbladet.se bums så kommer allt att lösa sig

DR KÄRLEKS STORA KÄRLEKSARKIV
Alla råd på samma plats

ARTIKELN HANDLAR OM

Dr Kärlek

Kärlek