Hej då mörka ringar under ögonen

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Skönhetsredaktören listar concealers

1 av 6
”Touch expert advanced”, By Terry Kombinationen av medeltäckande, ljusreflekterande concealer och mjuk pensel gör att makeupen lägger sig under ögat med superfräscht resultat nästan av sig själv. Piggelin-effekten och den behagliga känslan varar hela dagen. Lycka!

Oavsett om du behöver trolla bort mörka ringar under ögonen eller dölja PMS-finnar, här är sex grymma concealers som passar för dina behov.

Det är lätt att tro att blemmor och mörka ringar kan döljas med samma concealer. Men faktiskt – det är två helt skilda saker och därför behövs olika typer av concealers för ett snyggt resultat.
För att dölja en blemma behövs en concealer med hög täckning och torr konsistens så den inte glider iväg. Den bör absolut inte innehålla ljusreflekterande pigment (eftersom att highlighta finnarna är det absolut sista du vill göra).
En uppljusande concealer med ljusreflekterande pigment passar perfekt för att dölja mörka ringar under ögonen. Det är ett plus om den verkar mjukgörande och återfuktande så att det ömtåliga ögonområdet inte upplevs torrt och rynkigt.
 

4 smarta concealer-tips

Applicera concealer punktvis där du vill ljusa upp huden eller dölja skavanker. Låt huden värma upp makeupen en kort stund innan du suddar in den i huden med fingertoppen eller en pensel.
Peta inte med fingertoppen i en burk med concealer, bakterier växer snabbt i krämiga produkter. Använd istället en ren tops eller gör som makeupartisterna och gräv upp en liten mängd med botten på en pensel.
Brukar concealern glida av under dagen? Se till att huden är ren och inte fet innan du lägger på concealer och fixera efteråt med löst puder.
Tänk på att inte bara lägga concealer under ögat utan också i inre ögonvrån mot näsan. Är området här ljust och jämnt ser hela ögonområdet piggare ut.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN