Akne

Bli av med röda akneärr

NÖJE

Beauty.theyouways hudterapeut Emelie ger sina bästa tips och råd för att bli av med röda akneärr.

FRÅGA: Hejsan! Hur får jag bort de röda märken man får när aknen är borta?

SVAR: Hej Anders! Akne har tre olika stadier; utbrott, återhämtning och reparera. När man får bukt med utbrotten och inflammationerna som ofta kommer med akne är det vanligt att huden blir röd och irriterad. Detta är för att en känslighet har uppstått i huden och den börjar sakta men säkert att reparera sig. Reparationstiden är olika, beroende på hur stark och intensiv behandlingen av akne har varit. Har man t.ex ätit antibiotika så blir huden tunnare och känslig, man bör då avstå från starka och exfolierande produkter i minst 6 månader innan man börjar behandla rodnaden i huden. När huden är i balans kan man börja behandla med produkter.

Här kommer några tips på bra hudvård som är anpassad för att lugna och påskynda läkningen av röda ärr från akne. Viktigt att veta är att när huden har läkt från akne ska man alltid undvika att blanda olika produkter med syra i då detta kan förvärra och göra huden ännu mer känslig. Det finns otroligt resultatinriktade produkter idag för akneärr och laser behöver inte vara den första utgångspunkten. Börja med rätt produkter och resultaten därefter.

3 effektiva produkter mot akneärr:

1. Ett laserfritt serum som går djupt ner i huden för att reparera och stärka ytliga kärl/ärr. Denna produkt behandlar huden så en skyddande kräm ska alltid användas tillsammans med denna. Använd morgon och kväll men märker du att huden blir irriterad så vänj in den de första 2 veckorna endast 1 gång om dagen.

2. En mjukgörande kräm som skyddar huden och reparerar. Använd morgon och kväll.

3. En snabbläkande specialprodukt som bleker ärr och mjukar upp missfärgningar. Använd minst 2 månader för maximalt resultat! Jobbar aktivt på rodnaden från ärr.

ANNONS EXTERN LÄNK

Julklappstips! Zlatans nya bok "Adrenalina" släpps snart – förbeställ här!

Sportbladet Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Akne

ÄMNEN I ARTIKELN

Akne

Skönhet

Mode