Vädjar till stjärnorna: Träffas och red ut det

Robbie Williams och Jimmy Pages grannfejd har pågått i fem år – Ansvariga: Känns som Brexit-debatt i parlamentet

De bor vägg i vägg – men har inte lyckats få till ett möte på sex månader.

Nu vädjar ansvariga till superstjärnorna Robbie Williams och Jimmy Page att träffas för att få slut på ett fem år långt grannbråk.

– Det verkar som att de faktiskt inte är så långt ifrån varandra om de bara kunde få ordning på sina kalendrar och prata med varandra, säger stadsdelsnämndens ordförande enligt Mirror.

Grannfejden mellan superstjärnorna Robbie Williams, 44, och Jimmy Page, 74, har pågått i fem år, sedan de blev grannar i den exklusiva London-stadsdelen Kensington när Williams och hustrun Ayda Fields, 39, köpte den herrgårdsliknande fastigheten för 17,5 miljoner pund, motsvarande 200 miljoner kronor.

När Kensingtons stadsdelsnämnd sammanträdde på tisdagskvällen beslutade de att ge Williams delvis rätt och därmed tillstånd att gräva en djup källare, med gym och en nio meter lång pool under sitt hus, skriver Mirror.

Led Zeppelin-grundaren Jimmy Page, som bor granne med paret i en lika exklusiv fastighet bara 13 meter därifrån, har protesterat mot bygget sedan stjärnparet flyttade in och lämnade in sin bygglovsansökan.

Spelar akustisk gitarr för att skydda

Enligt Page kan konstruktionen skada hans hem, som han ägt sedan 1972 och som är kulturminnesklassat. Rocklegendaren har hävdat att vibrationer från grävande och byggande skulle riskera att förstöra takstukaturer, antikt kakel och betongglas.

Page har tidigare sagt att han bara spelar akustisk gitarr i sitt hem för att skydda ömtåliga friser och mosaik.

Men under måndagens möte valde stadsdelsnämnden ändå att godkänna bygglovsansökan, men med kravet att oberoende experter övervakar vibrationerna som uppstår och hur marken påverkas av bygget och med brasklappen att resultatet kan komma att innebära krav på att byggarbetarna bara använder handverktyg.

Samtidigt vädjade stadsdelsnämndens ordförande Quentin Marshall till de två superstjärnorna att träffas och prata ut om konflikten, skriver Mirror.

Vädjar om medling

Han liknade striden mellan de två superstjärnorna med en Brexit-debatt i parlamentet efter att Jimmy Pages advokat sagt att deras kalendrar inte hade möjliggjort något möte stjärnorna emellan sedan bygget senast diskuterades i stadsdelsnämnden i maj.

– Det har gått sex månader och mötet igår känns som ännu en debatt som pågår i Westminster (regeringskvarteren, red. anm). Det verkar som att de faktiskt inte är så långt ifrån varandra om de bara kunde få ordning på sina kalendrar och prata med varandra, säger Marshall enligt Mirror.

Jimmy Pages talesperson säger att Led Zeppelin-gitarristen är öppen för ett möte med sin granne.

– Från Jimmys synvinkel så kommer han känna sig övertygad om att stadsdelsnämndens medlemmar tar husets skydd på allvar. Han vill att Robbie återkommer med förslag som utraderar alla risker.

Williams representanter har tidigare sagt att all byggnation kommer att följa det strikta regelverket och att påverkan på omgivande fastigheter skulle vara ”försumbar”, skriver Mirror.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN