Nu är alla överens – Loreen vinner i Baku

Av: Christoffer Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Seger-eufori Oddsmakare och ESC-fans går ner på knä inför Loreen.
Seger-eufori Oddsmakare och ESC-fans går ner på knä inför Loreen.

Vadslagningsbyråerna och ESC-fansen är eniga:

Det blir svensk eufori i Baku.

Det var i mars som Lorine ”Loreen” Talhaoui, 28, med tävlingsbidraget ”Euphoria” vann i finalomgången av Melodifestivalen 2012.

I den svenska tävlingen höll hon för favorittrycket och kvalificerade sig till fortsatt tävling i Eurovision. Den 24 maj går hon upp på scenen i Baku, Azerbajdzjan, för att representera Sverige i den andra semifinalen.

Vadslagningsbyråerna håller Loreen som storfavorit att gå vidare från semifinalen och vinna tävlingen som avgörs den 26 maj. Men det är inte bara oddsmakarna som tror på svensk seger i Baku.

Får 137 poäng

OGAE, en internationell ESC-fanklubb, har genomfört en omfattande undersökning där representanter från olika länder delar ut poäng efter samma devis som i den riktiga tävlingen.

Tolv länder har hittills lämnat sina röstresultat och Loreen ligger på en solklar förstaplats med 137 poäng, nästan dubbelt så många som tvåan Island, skriver Esctoday.com.

Fyra segrar

Sverige har vunnit Eurovision fyra gånger. Den första segern stod Abba för med ”Waterloo” 1974. I fjol representerades Sverige av Eric Saade, 21, som slutade på en tredje plats i finalen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN