Nöje

Sabbath-gitarristen berättar om sin cancerbehandling

Av: 

Karolina Skoglund

NÖJE

”Tre veckors strålbehandling kvar”

Slutdatumet för Tony Iommis cancerbehandling närmar sig.
Slutdatumet för Tony Iommis cancerbehandling närmar sig.

I januari berättade Black Sabbath-gitarristen Tony Iommi att han drabbats av cancer. Nu berättar han att behandlingens slutdatum närmar sig.
– Jag har tre veckors strålbehandling kvar, skriver han på sin hemsida.

I mitten på januari kunde Aftonbladet berätta att Black Sabbath-gitarristen Tony Iommi, 64, fått lymfkörtelcancer. I ett meddelande på sin hemsida deklarerar gitarristen att han nu är klar med cellgiftsbehandlingen.
– Jag har fått min sista omgång av kemoterapi så förhoppningsvis kommer min kropp börja gå tillbaka till det normala igen, skriver han.
Vidare berättar han att han nu har tre veckors strålbehandling framför sig. Något han befarar bli utmattande. I samma brev passar han på att tacka två av sina bandkollegor för deras stöd.
– Ett stort tack till Ozzy och Geezer för att de kom över till England. Det har varit en stor sporre för mig. Vi lyckades arbeta de flesta dagarna och har några nya låtar på gång, skriver han.
Så sent som i november förra året offentliggjorde Iommi, Ozzy Osbourne, Geezer Butler och Bill Ward att Black Sabbath ska spela in sitt första album på över tre decennier. I februari tog bandet beslutet att ställa in, med undantag för en spelning, den ordinarie turnén de skulle ha gjort i sommar. I stället ska sångaren Ozzy Osbourne och basisten Geezer Butler ge sig ut på vägarna, tillsammans med ett gäng utvalda rockstjärnekompisar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert: