"Jag gör kläder jag själv vill bära"

avEmelie Simonsbacka

NÖJE

Anine Bing om kollektionen, inspiration och drömmar

1 av 4

Hon modellar, gör musik och lever familjeliv i Los Angeles. Nu har hon även lanserat en egen klädlinje under sitt eget namn – Anine Bing.

Berätta om din nya klädkollektion!

– Jag älskar basplagg med en rockig och feminin twist och tycker att det fattades på marknaden. Jag gör endast kläder jag själv älskar och vill bära. Skinnyjeans, läderbyxor, leggings, t-shirts, blusar och självklart grymma läderjackor som bara är ett måste i garderoben!

Hur började allt?

– Det började så smått för tolv månader sedan när jag gjorde en smyckeskollektion för svenska märket Cooee. Jag märkte att jag älskade att skapa och folk gillade det jag gjorde. Efter det designade jag en barnkollektion för svenska märket Blingo och även de kläderna sålde slut väldigt snabbt! Då fick jag mersmak och tänkte "jag startar mitt eget märke".

Vilket plagg gillar du mest?

– De två läderjackorna är mina absoluta favoriter, helt enkelt perfekta och man känner sig så snygg när man har på sig dem! Biker-jackan är toppen till vardags och den quiltade är en fin "gå ut"-jacka.

Har du några andra garderobsfavoriter?

– Jag kan inte leva utan jeansen från mitt eget märke, mina Isabel Marant-skor och min Birkin-väska.

Vad inspirerar dig?

– Oj, det är så mycket! Mina vänner, min man Nicolai, min dotter Bianca, gamla musikvideos, tidningar, bloggar och loppisarna här i Los Angeles.

Har du någon stilikon?

– Min kompis Lisa har den grymmaste stilen, och jag gillar Jane Birkins 70-talslook. Kate Bosworth och Miranda Kerr klär sig också fantastiskt!

Hur skulle du beskriva din egen stil?

– Enkel med en bohem-rockig twist! Jag trivs bäst i jeans, t-shirt, boots och Ray Bans.

Vilken är din största stilmiss?

– De vita Buffalo-skorna jag hade när jag gick i 9:an, haha. Men då var det ju så fint!

Hur klär du upp dig?

– Antingen i mina läderbyxor eller i en klänning om jag ska vara riktigt fin.

Var och vad shoppar du helst?

– Jag älskar alla härliga loppisar som finns här i staden – där fyndar jag möbler, solglasögon och annat kul. Jag gillar Zara, Mango och H&M när jag ska handla billigt och Isabel Marant för dyrare saker. Väskor lägger jag gärna pengar på, och jag älskar guldsmycken! Dock shoppar jag inte lika mycket nu när jag har mitt eget märke, jag går helst i min egen design.

Berätta om dina skönhetsrutiner?

– Det är viktigt att rengöra ansiktet varje morgon och kväll. Jag älskar krämerna från Caviar of Switzerland och använder ett serum med vitamin A och C från Transderma som är magiskt. Ögonkräm känns också viktigt nu när jag börjar närma mig 30, haha. Håret tvättar jag var femte dag ungefär, för att slippa onödigt slitage.

När känner du dig som snyggast?

– När jag har en avslappnad outfit som är bekväm så att jag kan leka med min dotter Bianca – då är jag både snyggast och lyckligast!

Vad har du för drömmar?

– Nu ska jag sprida mina kläder överallt! Jag vill se alla fantastiska kvinnor i mina jeans och läderjackor, och vill även göra skor och väskor så småningom. På den personliga fronten drömmer jag om fler barn och ett stort hus med en stor gräsmatta där barnen kan springa runt och leka.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode