Björn Tådne är Sveriges skönaste människa

NÖJE

Golge Jacobsson var läsarnas favorit

Det blev en hård kamp på plankan som delvis avgjorde finalen i ”100 höjdare!!!”. Björn Tådne visade att han verkligen kan hålla räkning på sekunderna. Till slut fick han också flest röster från de andra deltagarna.

Foto: Skönaste Björn Tådne

Björn Tådne är 77-åringen från Orust som på egen hand forskar i musik. Hans stora gärning är en alternativ ”do-re-miskala”, som han tog fram 1968.

Efter att de övriga finalisterna röstats ut en efter en blev det till slut en final på plankan mellan närradiolegenden och arlövsprofilen Sten ”Taxi” Jonsson och gatumusikanten Ingvar Hägg från Kalmar. Deltagarna ska vara kvar på plankan i tre minuter, eller så nära som möjligt. Efter att ”Taxi” gått ner på 2.26 och Ingvar följer efter blir det Björn som med sin känsla för tid prickar in 3.01.

När de övriga deltagarna sedan röstade mellan Ingvar hägg och Björn Tådne vann Björn med en röst.

Golge var läsarfavoriten

I omröstningen på aftonbladet.se var det en annan 77-åring som fick störst stöd. Sveriges virilaste hade strax efter 23 fått 45,1 procent av de närmare 10 000 rösterna. Golge Jacobsson från Stockholm visade under finalen upp sina talanger som charmör.

Han försökte bland annat med en framstöt mot raggarmotståndaren Berit Lyckhem och värdinnan på slottet där finalen ägde rum. Den värmländske entertainern Jan Myrehed fick klent stöd i läsaromröstningen men fick mycket beröm i Eftersnacket.

”En showman utan gränser. Bara jag hör namnet så ler jag över hans galna saker o hans stil o syn på allt”, skriver till exempel signaturen brusemus.

Carl-Magnus Fagerholm