”Ingen jul utan slädturer”

avKarl Novalli

NÖJE

Charlotte Perrelli om familjetraditioner, vegetariska köttbullar och sin kärlek till barbiedockor

Foto: THOMAS JOHANSSON

Hur firar du jul i år?

– Jadu, antingen åker vi ner till Småland och firar där nere tillsammans med släkten eller så kommer släkten upp till Stockholm och firar hos oss. Det är inte riktigt bestämt ännu.

Vad står överst på din önskelista?

– Snö!, det är så tråkigt med en julafton utan snö. Särskilt om man är nere i Småland för då vill man kunna åka släde och göra allt det där som hör vintern till.

Vilken julklapp minns du bäst?

– Det måste ha varit när jag fick massor av saker till mina Barbiedockor en jul. Jag var 8-9 år och det bästa jag visste vara att leka med Barbie. Min pappa hade till och med snickrat små garderober till mina dockor som jag kunde ställa i deras hus.

Vad måste finnas på julbordet?

– Jag är ju vegetarian så jag äter ju inte kött men det brukar funka ganska bra ändå under julen tycker jag. Vi har både vegetariska köttbullar och prinskorvar på vårat julbord så att jag ska kunna äta.

Har du varit tomte någon gång?

– Självklart! När jag var liten bodde jag i ett litet samhälle som heter Hovmantorp. Jag och min kompis brukade klä ut oss till tomtar och vandra runt på julafton mellan husen och vinka till alla. Sen har jag varit tomte på senare dagar också – åt mina kusiners barn. Men i år får morfar vara tomte.