Dags för upprop!

NÖJE

Uppropet: första chansen att göra ett intryck

Vare sig det gäller högstadiet eller universitetet så är en skolstart någonting nytt och fräscht. Kom väl förberedd för en bra start, i år är det du som kommer att vara snyggast i klassen. Oavsett om det är första dagen på en ny skola eller om man återser alla sina gamla klasskamrater efter sommarlovet finns det några saker som kan vara bra att tänka på.

Ta kläder du är bekväm i

Att göra den första dagen till en maskerad är ingen hit. Välj plagg som passar dig och som du skulle kunna ha annars också. Första intryck räknas, så tänk efter på hur du vill uppfattas. Om du känner dig snygg kommer du automatiskt bli mer avslappnad och självsäker.

Glöm inte skolväskan

Skolböcker, allehanda papper som läxor och stenciler, pennor, matlåda, MP3-spelare och mobil. Allt måste få plats någonstans. Väskan ska du ha hela terminen så välj med omsorg. Den ska passa till det mesta i din garderob och vara både praktisk och snygg.

Genomtänkt blandning
Med en genomtänkt blandning av sommarens trender och höstens färger samt mode blir du snygg och ser smart ut. För att vara elegant utan att vara uppklädd eller sticka ut onödigt mycket är en randig skjorta bra start. Har du tur med vädret är det snyggt att köra med uppkavlade ärmar eller kortärmat, något som får den självklara accessoaren klockan att synas. Håll dock koll på tiden, med en synlig klocka har du ingen ursäkt om du kommer för sent!

På fötterna funkar det med ett par enkla sneakers, gärna vita, eller sommarens stora skotrend tygskor. Ett litet uppvik på byxorna är en snygg detalj, både till låga och höga skor.


Gällande färger så är det säkra kortet att köra på svart, vitt, grått, mörkblått eller andra basfärger. Tråkigt enligt vissa, stilrent och snyggt enligt de flesta. Vill du ha lite färgklickar, satsa då på klara detaljer på klockan och väskan. Matcha gärna accessoarerna med varandra och undvik allt för många olika starka färger.

Catwalk-bilder från Marc Jacobs

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode