”De såg kära ut”

Av: Jill Sjölund, Mattias Sandberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Exklusiva bilder: Här festar Chris O’Neill och prinsessan Madeleine i Stockholm

Foto: STEFAN JERREVÅNG

Här festar Chris och Madeleine i Stockholm.

De satt sida vid sida, skrattade och pratade långt in på natten. De två hade bara ögon för varandra.

– De såg väldigt kära ut, säger ett vittne.

Romansen mellan prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har pågått en längre tid. Redan i augusti flög han till Stockholm för att träffa henne.

– Chris hade semester och kom till Sverige med några vänner. Redan då var det någonting mellan honom och Madeleine. Tydligen ska han ha dejtat någon av hennes kompisar tidigare så hon visste att det var en bra kille, säger en källa.

Strax före klockan 21 den 19 augusti gled prinsessan in på restaurang Riche i Stockholm. Hon var klädd i ett brunt spetsfodral och skyhöga klackar. Vid ett fönsterbord väntade hennes närmaste väninnor med champagne. Det skulle bli en avskedsmiddag inför flytten till New York.

Anslöt vid midnatt

Väninnorna åt skaldjur och drack vitt vin. Vid midnatt, när middagen var över, anslöt Chris med några killkompisar. Så fort han kom in på stället hade de två bara ögon för varandra.

– Han satte sig bredvid henne.

Sedan pratade de intensivt med varandra hela kvällen. De verkade ha väldigt trevligt, de var så glada, säger ett vittne.

Enligt personer på plats såg Chris och Madeleine ut som ett par.

– De såg väldigt tajta och kära ut. Han hängde nästan över henne när de satt bredvid varandra. De betedde sig som att de tyckte om varandra.

Strax efter klockan två gick hela sällskapet ut i sommarnatten. De stod länge utanför restaurangen och rökte och pratade. Hela tiden höll sig Madeleine och Chris nära varandra.

Kunde inte träffas ensamma

– Hon tittade på honom och skrattade mycket. Det såg ut som att hon flirtade med honom, säger ett vittne.

Paret rörde vid varandra innan han satte sig i en svart bil och åkte i väg. Madeleine lämnade platsen i en Säpobil.

– Madeleine vet att hon alltid blir fotograferad när hon är ute i Stockholm. Så att träffa Chris på tu man hand var helt uteslutet då. Men om hon går ut med ett stort gäng så märks det inte lika tydligt om hon har en romans på gång, säger en person nära kungafamiljen.

Publicerad: