Återförenas – i schlagern

NÖJE

Sjögren och Engberg sjunger duett – 20 år efter otrohetsaffären

Foto: I RAMPLJUSET IGEN Christer Sjögren och Lotta Engberg har en historia ihop – som hemliga älskare. Nu återförenas de i Melodifestivalen. Foto: THOMAS JOHANSSON/ FREDRIK HOFGAARD

LONDON/STOCKHOLM Deras otrohetsaffär slog ner som en bomb i Dansbandssverige.

Tjugo år senare kan Nöjesbladet avslöja: Lotta Engberg och Christer Sjögren sjunger duett i Melodifestivalen.

Foto: Artisterna på den gamla goda tiden.

Schlagervärlden fullständigt bubblar över av rykten bakom kulisserna just nu.

Inom kort ska Christer Björkman, 54, avslöja nästa års startfält.

Som vanligt är Nöjesbladet först med de största avslöjandena om nästa års artister.

Efter Thorsten Flinck, 50, och Charlotte Perrelli, 37, kommer nu nästa bomb: en duett mellan dansbandsgiganterna Lotta Engberg, 48, och Christer Sjögren, 61:

– Med tanke på deras förflutna ihop lär det ju kunna ge en hel del uppmärksamhet och rubriker, konstaterar en källa med god insyn i vårens tävling.

”Var fruktansvärt”

Det är november och året år 1990. Lotta Engberg och Christer Sjögren inleder ett hemligt förhållande. Det trots att båda är gifta, Lotta med Anders Engberg och Christer med Birgitta som han varit tillsammans med sen han var 19 år.

– Det är bara något som händer i ett långt liv, att det blir något sådant där, sa Christer Sjögren när han medverkade i ”Berg flyttar in” i TV4.

Men bara ett par månader senare, 31 januari 1991 klarar Christer Sjögren inte av att ljuga längre. Han berättar om förhållandet för sin hustru Birgitta.

– Samtidigt som det var skönt att berätta var det fruktansvärt att se Birgitta så förtvivlad. Hon ömsom bad mig dra åt helvete ömsom förklarade sin kärlek till mig, berättar Christer Sjögren i sin bok ”Med mina egna ord”.

Till slut hyr Birgitta en egen lägenhet och dottern Charlotta slutar helt att prata med sin pappa.

Samtidigt skiljer sig Lotta Engberg från maken Anders. Enligt Christer Sjögren lovar hon att ”vänta” på honom.

Men till slut väljer han Birgitta.

– Kände mig dragen mellan två starka kvinnor. Något inom mig sa att jag inte skulle lämna Birgitta, skriver Christer Sjögren i ”Med mina egna ord”.

Nu ska de två alltså tävla tillsammans i Melodifestivalen. Och de gör det med väl beprövad musik för dem båda.

– De ska sjunga en traditionell dansbandschlager. Känns ju inte så 2012 kanske, men det lär funka i tävlingen, säger en av Nöjesbladets källor.

”Förfrågas varje år”

Nöjesbladet har sökt Lotta Engberg. Christer Sjögren vill varken bekräfta eller dementera att han ska tävla i Melodifestivalen.

– Jag får en förfrågan varje år, det har jag fått sen jag var med 2008, om jag vill vara med i något sammanhang. Men det vet jag inte, jag har så mycket annat, jag har inte tagit ställning,

säger han.

Men vad säger du om att du och Lotta skulle tävla tillsammans med en duett?

– Jag har inga kommentarer i nuläget alltså. Tyvärr, jag har faktiskt inga kommentarer alls, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM