Berts attack på Norrland

NÖJE

”Lägg aldrig mer någon Melodifestival där”

Foto: Foto: JERKER IVARSSON
Nej till norr Bert Karlsson gillade inte deltävlingen i Luleå där Danny vann. Han gillar inte att Melodifestivalen är i Norrland över huvud taget. ”Det finns inget intresse och dåligt med folk”, säger han.

Ingen schlagerfest i Norrland.

Bert Karlsson, 65, går till hård attack mot deltävlingarna i Luleå och Sundsvall.

– Det finns inget intresse och dåligt med folk, säger han.

Foto: Ola Axman
Roger Pontare.

Skivbolagsdirektören Bert Karlsson är inte alls imponerad av Melodifestivalens första deltävling i Luleå. I ett videoinlägg i sin blogg på Nyheter24 beskriver han helgens tv-jippo som ”norrlandsfiaskot”:

– Lägg aldrig någon mer Melodifestival i norr. Jag vet inte vad som var felet, men det fanns ingen marknadsföring över huvud taget, det fanns inget intresse och dåligt med folk. Tydligen är det lika dåligt i Sundsvall framöver, säger han i bloggen.

Trög försäljning

Bert Karlsson står fast vid sitt uttalande.

– Att lägga två deltävlingar i Norrland är vanvettigt, säger han till Nöjesbladet.

Kapaciteten på Coop Arena i Luleå var 5 300 på lördagskvällen och 400 till 500 platser stod tomma.

– Biljettförsäljningen går också trögare i Sundsvall än i övriga städer där Melodifestivalen hålls. Sundsvall har Andra chansen, så man vet inte vilka artister som kommer, säger Catarina Oscarsson på Live Nation.

”Fruktansvärt korkat”

SVT håller inte alls med Bert Karlsson. Melodifestivalens projektledare Thomas Hall tycker det är viktigt att turnén även går norrut.

– Bert tycker så mycket om mycket. Det är en viktig del av Melodifestivalen att den tar sig ut till olika landsdelar, säger han.

Den tvåfaldiga melodifestivalvinnaren och norrlänningen Roger Pontare, 59, tycker också att Bert Karlsson är fel ute.

– Det låter som att Bert Karlsson vill klippa av norra delen av Sverige i festivalsammanhang. Fruktansvärt korkat, säger han.

Pontare tror att ett eventuellt festivalmisslyckande i norra Sverige handlar enbart om dålig marknadsföring.

– Jag kommer ihåg när jag bodde i Örnsköldsvik 2006. Då var det en megauppslutning och hela staden blommade upp. De här kuststäderna är så pass stora att det måste finnas tillräckligt med intresse, säger han.

Joni Nykänen

ARTIKELN HANDLAR OM