Så blir nya Solsidan-Ove

Dorsins mardrömsgranne ska börja lösa problem: Det är en nödvändighet

Dorsins karaktär Ove i "Solsidan".
Dorsins karaktär Ove i "Solsidan".

Mardrömsgrannen går till jobbet.

I nya ”Kontoret” ska ”Solsidan”-Ove inte bara göra livet surt för sina kollegor. Han ska utvecklas.

– Men han är fortfarande jobbig, lovar Henrik Dorsin och skrattar.

JOBBIG Henrik Dorsin tar med sig sin succékaraktär Ove Sundberg till jobbet i nya ”Kontoret”, en svensk version av ”The office”.
JOBBIG Henrik Dorsin tar med sig sin succékaraktär Ove Sundberg till jobbet i nya ”Kontoret”, en svensk version av ”The office”.

Den förarglige ”Solsidan”-grannen Ove Sundberg kommer att synas i både ”Solsidan” och den kommande serien ”Kontoret” i TV4. Men nu börjar Sundbergs karaktärsutveckling på allvar.

– Det är en nödvändighet eftersom han är en bifigur i ”Solsidan”. Det var något av det första vi sa. Ove Sundberg i ”Solsidan” är inte riktigt samma karaktär som den i ”Kontoret”, säger Henrik Dorsin, 33, som spelar rollfiguren.

”Jobba med honom”

I ”Solsidan” har Ove Sundberg varit den som skapat påfrestande situationer medan han får försöka lösa problem i ”Kontoret”.

– Vi måste jobba mer med honom så att man förstår honom. Men han är fortfarande jobbig och i första hand tror jag att endast psykologer har full förståelse för honom, säger Henrik Dorsin och skrattar.

I nuläget är han osäker på hur mycket Ove Sundberg faktiskt kommer att medverka i de kommande säsongerna av TV4:s succéprogram ”Solsidan”.

– Det återstår att se. Särskilt eftersom det som händer i ”Kontoret” kommer att påverka det som sker i ”Solsidan” och vice versa, säger Henrik Dorsin.

Inget kontrakt

Men han poängterar att han är intresserad av att medverka i kommande ”Solsidan”-säsonger. Trots att han ännu inte har skrivit på något kontrakt.

– Vi har haft möten. Sådant brukar kunna ta tid i branschen. Så det blir kul, säger han.

Han har alltså ännu inte tröttnat på sin mest kända figur och han kallar Ove Sundberg för ”en fullträff”.

– Som det är just nu är jag förknippad med honom. Men jag har så mycket annat på gång. Ni kommer inte att se mig göra Ove Sundberg på firmafester. Ungefär där drar jag gränsen. Han fungerar och lever i de här serierna, säger Henrik Dorsin.

I nuläget är det oklart när ”Kontoret”, som är en svensk version av ”The office”, ska sändas men inspelningen är klar. Nästa säsong av ”Solsidan” ska spelas in våren 2012.

Publisert: