Nöje

Kravet: Jävligt snygg trummis

avAnders Löf

Glasvegas om sin nya svenska bandmedlem Jonna

Foto: Foto: STEFAN MATTSSON
För bara några månader sedan var 23-åriga Jonna Löfgren student i Piteå. Nu är hon hajpade Glasvegas nya trummis. ”Vi visste på en gång att hon passade”, säger sångaren James Allan.

Glasvegas är tillbaka – med ny skiva och ny trummis.

Svenska Jonna Löfgren gick från skolaulan till världsscenen.

– Vi ville ha en svensk tjej som trummis för att svenskor är snygga,

säger James Allan.

Foto: AFTONBLADET BILD
Paul Donoghue är basist i bandet och Rab Allan spelar gitarr.

Glasvegas är i Sverige för att göra promotion för sin nya skiva ”Euphoric heartbreak”. Nytt är också bandets senaste tillskott, Jonna Löfgren, 23, från

Boden. För sex månader sedan var hon student i Piteå – nu spelar hon trummor i ett av världens mest hajpade rockband. Allt började med att gitarristen Rab Allan ville ha en kvinnlig trummis från Sverige.

”Kemin viktigast”

Varför?

– Vad tror du? Måste jag verkligen förklara det här? De är jävligt attraktiva, säger James Allan, 30, och kryper upp i soffan.

– Jag ville ha en liggbar trummis, ropar Rab på skämt från ett annat rum och James skrattar.

Hur mycket sanning som ligger i skämtet förblir en smula oklart. Men klart är att bandet letade efter en trummis, som gärna skulle var just svensk och tjej – och de hittade Jonna.

– Jag träffade producenten Andreas Dalbeck i Piteå, han hade hört att de ville ha en trummis som jag. Så jag skickade några filmer på när jag spelade. Ett par veckor senare åkte jag till London och träffade bandet, sen var jag med, säger Jonna Löfgren.

– Egentligen spelar det ingen roll varifrån man kommer, vilket kön, hur snygg eller ens hur bra man spelar. Det är kemin som är viktigast, säger James.

Kunde inte kasta tv:n

Sedan starten i Glasgow 2003 har James och de andra i bandet hunnit med att leva en hel del rock’n’roll-liv. James har i sann rockstjärneanda på sig solglasögon under hela intervjun, medan Jonna erkänner att hon är ljusår från några stjärndivalater.

– Jag är nog inte så rock’n’roll. Jag kunde inte kasta ut en tv genom fönstret eftersom den var fastskruvad, men en gång tappade jag min Iphone så den gick sönder, säger Jonna.

Du kanske kan toppa det James?

– När vi var i Hamburg köpte Jonna en gummivagina till Paul. Då döpte jag vaginan till Emelie. Det var nog det rockigaste jag har gjort, säger James och skrattar.