– Sverige är galet

avMartin Gustafsson, Esbjörn Sandin

NÖJE

Fansen blev tokiga när Jedward kom på besök

1 av 7
JEWARDFEBER Alla ville vara nära de irländska tvillingarna. I slutet av ”Sommarkrysset” dök vikarierande programledaren Agenta Sjödin och hennes dotter Maja upp bakom sångfåglarna och dansade loss.

Här gör Jedward kaos med Sverige.

En scen som kollapsade, folk som svimmade och publikrekord för ”Sommarkrysset” i TV4.

– Sverige är galet, säger John Grimes.

Det är en kärlekssaga.

När de irländska tvillingarna Jedward, Edward och John Grimes, 19, uppträdde med låten ”Lipstick” i Eurovision song contest i Düsseldorf fick de tolv poäng av Sverige.

Nu är de här – och gör kaos med Sverige.

De flög från Dublin till Stockholm i fredags eftermiddag – och redan när Jedward landade på Arlanda förstod de vad de hade att vänta.

Mängder med fans var på plats för att ta emot dem.

– Hela flygplatsen var full med fans. Det var helt galet, säger Edward.

Träffade fans i park

Och tvillingarna är kända för att ta hand om sina fans. Sent på fredagskvällen smög de nämligen ut från hotellet för att träffa alla dem som stod och väntade utanför.

– Vi var och gungade i parken vid midnatt och hängde vid en skateramp och träffade fans, säger Edward.

I går uppträdde de tillsammans med Kikki Danielsson, 59, och Brolle, 29, i ”Sommarkrysset” i TV4.

Det var aldrig något snack om vilka de 20 000 i publiken på Gröna Lund var där för att se.

Jedward.

Flera svimmade

Redan på genrepet kollapsade delar av scenen.

– Benen på scenen vek sig, det var ett makalöst publiktryck, till sändningen var de tvungna att bygga om den, säger Martin Nersing, pressansvarig på TV4 för ”Sommarkrysset”.

Flera i publiken svimmade också.

– Men det är ingen som har skadat sig allvarligt, säger Martin Nersing.

I slutet av direktsändningen passade tvillingarna på att dansa på scenen tillsammans med programledaren Agneta Sjödin, 43, och hennes dotter Maja, 13.

– Det var för Majas skull. Jedward frågade, de ville att vi skulle dansa med deras jackor och jag sa att det skulle bli i slutet i så fall. De är nämligen Majas stora, stora idoler, säger Agneta Sjödin.

”De är assnygga”

När Jedward efter sändningen åkte tillbaka till Scandic Park Hotel på Karlavägen var flera hundra fans där för att möta dem.

Många av dem hade åkt långt för att träffa sina stora idoler. Och tvillingarna tog sig tid att skriva autografer till alla.

– De är sjukt underbara och assnygga. Man har blivit beroende av dem och tittar på dem på Youtube varje dag. De är helt underbara mot oss fans!, säger Hanna Winberg, 16, som följt tvillingarna under hela helgen.

Och Jedward har starka känslor för vårt land.

– Vi älskar Sverige och våra fans. De är helt underbara. Vi hade inte förväntat oss det här, vi har varit i Irland och Storbritannien mest det senaste ett och ett halvt åren och nu när vi kom till Sverige och Tyskland är det galet. Sverige har varit galnast, säger John.