Du kan bli fet – av dina leggings

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Kändisarnas favoritplagg en hälsofara

1 av 3 | Foto: Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
I riskzonen I RISKZONEN Christina Aguilera, Robyn och Sanna Bråding gillar alla att bära leggings – och riskerar därför att bli feta, enligt fysioterapeuten Sammy Margo.

LONDON. Drew Barrymore har sina till vardags, Christina Aguilera tar på sig sina till fest.

Men kändisarnas favoritplagg kan göra dig fet.

Leggings gör musklerna lata och kan orsaka både slappa magar och dallriga ben.

Det är plagget som funkar perfekt för att dölja orakade ben, eller när man känner sig lite tjock. Men nu varnar fysioterapeuten Sammy Margo i Daily Mail för att använda leggings för ofta.

– Leggings är sköna och ser bra ut på och jag är lika beroende av dem som någon annan, men det finns en baksida, säger hon till tidningen.

– De håller in lårmusklerna, rumpan och magen och gör jobbet som musklerna faktiskt ska göra.

”Musklerna stängs av”

För kändisar som Sarah Jessica Parker och Gwyneth Paltrow är det kanske inte så farligt, men för de som inte har råd eller möjlighet med personliga tränare och strikta träningsprogram kan det vara förödande.

– Musklerna slappnar av och stängs av, så när man tar av sina leggings till sommaren kommer våra kroppar inte att vara lika slanka och fasta som de brukar, säger Sammy Margo.

Tyget döljer fettet

Dessutom späs problemet på ytterligare av att leggings döljer benen, så att man blir mindre benägen att träna dem och hålla sig i form under vintermånaderna.

– Leggings döljer delar av kroppen som vi inte gillar. Som celluliter på benen eller en mage som hänger över. Med leggings ignorerar vi problemen och blir mindre motiverade att träna de kroppsdelarna, säger Margo.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN