Thorsten Flinck

Thorsten Flincks ilska över inställda föreställningen

Skådespelaren: ”Jag är inte ett dugg sjuk”

Av: 

Alex Hartelius

NÖJE

Pjäsen ”Slutspel” ställs in på grund av Thorsten Flincks ”personliga problem”.

Men skådespelaren själv säger att det rör sig om helt andra skäl.

– Jag tycker det är vidrigt att ställa ut en människa som redan är i underläge, säger han till Nöjesbladet.

Den 6 mars skulle Thorsten Flincks nya pjäs ”Slutspel”, en modern teaterklassiker skriven av Samuel Beckett 1957, ha premiär på Scalateatern. Men i förrgår meddelade teatern att man ställer in föreställningen.

För Nöjesbladet berättar Marianne Lagerbielke, pressansvarig för ”Slutspel”, att den stoppas på grund av huvudrollsinnehavarens ”personliga problem”.

– Det är Thorsten som inte mår tillräckligt bra för att gå upp på scen och göra den svåra roll som huvudrollen innebär. Det är en otroligt avancerad roll med långa monologer och väldigt minutiöst. Den kräver väldigt mycket. Beckett är en av de svåraste man kan spela, säger hon.

Thorsten Flinck rasar

Men att det skulle handla om ”personliga problem” eller att Thorsten Flinck är sjuk är något som skådespelaren själv slår tillbaka.

– Hon säger att det beror på sjukdomsskäl, men om två veckor spelar jag och Mats Björke i Göteborg och Malmö. Jag är inte ett dugg sjuk. Jag har nog inte varit mer drogfri än vad jag är just nu, säger Flinck till Nöjesbladet.

Enligt Thorsten Flinck beror det på att versionen och scenerierna gjordes om när föreställningen bytte regissör. Det blev för mycket eftersom manuset redan från början var både ologiskt och svårt, enligt Flinck.

– Jag kom en dag och berättade att jag måste ha tre veckor till om vi ska göra det här.

”Kommer alltid att vara i underläge”

Då hade han tillsammans med skådespelarkollegan Tobias Hjelm repeterat i sex månader och att ställa in en föreställning är något som han inte tar lätt på.

– Det är en ofrivillig abort. Man brukar repetera i åtta veckor men vi repeterade i sex månader. Både jag och Tobias Hjelm måste få ur oss det här, va. Det är ungefär som när man är skitnödig, man måste ju gå på toaletten då, men nu måste vi hålla inne i stället för att gå på muggen.

Varför säger man att du har ”personliga problem”?

– Jag vet inte. Jag tycker det är vidrigt att ställa ut en människa som redan är i underläge. Jag kommer alltid att vara i underläge, det kommer riksnarkomaner alltid vara, så hon behöver inte hålla på och förstärka det.

Det är allvarliga grejer?

– Ja, läsarna sitter och tänker ”Den där jävla pundaren. Den narkomanen”. Det är väldigt allvarligt att påstå såna här saker, jag skulle kunna stämma henne.

Nöjesbladet har sökt Marianne Lagerbielke för ytterligare kommentar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Pro behandlingar anpassade för hemmabruk - 25% på Swiss Clinic hos NordicFeel här

NordicFeel

Thorsten Flinck.
Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Thorsten Flinck

LÄS VIDARE

Meta Velander: ”Det här är nog det sista jag gör”

ÄMNEN I ARTIKELN

Thorsten Flinck