Zara Larsson

Günther till attack mot Zara Larsson

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

Artisten: ”Du är en av många fjortisbrudar”

Zara Larsson, 17, är besviken på hur lite hon marknadsförts av Bråvallafestivalen.

Hennes uttalanden har nu fått artisten Günther, 47, att gå till attack.

”Du är en av många fjortisbrudar”, skriver han på Facebook.

Zara Larsson, 17, har den senaste tiden fått stor uppmärksamhet för sina uttalanden på sociala medier och i intervjuer, där hon ofta haft ett feministisk budskap. Bland annat trädde hon en kondom över sitt ben för att motbevisa killar som säger att deras kön är för stort för att använda skyddet. Många stora amerikanska sajter plockade upp inlägget och världsstjärnan Nicki Minaj hyllade henne.

Men det är inte alla som instämmer i hyllningskören.

Nu går ”Ding ding dong”-artisten Günther, som egentligen heter Mats Söderlund, till attack mot Zara Larsson.

Besviken på Bråvalla

Det är en intervju med DN som gjort honom upprörd.

I intervju med tidningen säger Zara Larsson, som spelar på Bråvallafestivalen på lördag, att hon är besviken över hur lite festivalen marknadsfört henne.

– Helt ärligt är jag rätt besviken. Är jag ens med på Bråvalla, det känns inte så? Jag har sett flera festivalaffischer och jag står inte med på någon. De gick ut med mitt namn rätt sent, även om jag har varit bokad länge. Dessutom ska jag spela tidigt på eftermiddagen, som så klart inte är lika coolt som att spela senare. Det är konstigt, det matchar inte riktigt?, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Jag fattar inte riktigt det här med huvudakter. Hur bestäms det? Jag hoppas verkligen att festivalen har något genustänk. Personligen tycker jag att det är mycket roligare att kolla på någon brud, än killar som alltid är överrepresenterade.

Günther: ”En av många fjortisbrudar”

Något som fick bägaren att rinna över för Günther, 47, som går till attack på sin Facebooksida:

”Att denna tjej får löpsedlar varje dag är för mig en gåta. Det finns nog en anledning varför du inte står överst och störst i festivalens marknadsföring och varför du kör på eftermiddagen, tex för att du inte drar publik som vissa andra. Du är en av många fjortisbrudar som är världsberömda i Stockholm och som hypas maximalt men som inte kommer med hits utan endast en massa tjafs”, skriver han och fortsätter:

”Kom igen om 10 år och tyck en massa då har du erfarenhet och perspektiv på livet, dvs om du fortfarande är kvar i "musikindustrin" för som du vet så kommer det ständigt nya tonårstjejer som musikindustrin vill ha som gullegrisar”.

Nöjesbladet har sökt Zara Larsson som via sin presskontakt avböjer att kommentera Günthers uttalande.

RECENSIONER Så många Betyg: 1 av 5 plus får spelningarna på Bråvalla

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Meat Loaf bytte namn efter viktmobbningen

ÄMNEN I ARTIKELN

Zara Larsson

Bråvallafestivalen

Günther (Mats Söderlund)