Idris Elba

Oscarsgalan kritiseras för sina nomineringar

Av: 

Isabel Norman

NÖJE

Endast skådespelare med vit hudfärg har nominerats

Bara skådespelare med vit hudfärg har nominerats.

Något Oscarsgalan nu kritiseras för:

– Det går inte att ignorera Will Smith och Idris Elba, skriver NBA-stjärnan Magic Johnson på Twitter.

Först den 28 februari är det dags för Oscarsgalan men redan nu har den prestigefulla galan hamnat i strålkastarljuset då den kritiseras för brist på mångfald eftersom att enbart skådespelare med vit hudfärg har blivit nominerade.

”Både Leonardo DiCaprio i ”The Revenant” och Matt DamonThe Martian” är spektakulära och förtjänar nomineringar men det går inte att ignorera Will Smith i Concussion och Idris Elba i ”Beasts of No Nation”, skriver NBA-stjärnan Magic Johnson.

Och fortsätter:

Vi får inte heller glömma Michael B. Jordan och Ryan Coogler från ”Creed The Legacy of Rocky” eller Samuel L. Jackson i ”The Hateful Eight” som förtjänar att bli nominerade. #OscarWorthy, skriver han.

Kritiseras i sociala medier

Det var under torsdagen som det stod klart att det bara var vita skådespelare bland de 20 som blivit nominerade och på Twitter växer kritiken.

”Enda gången svarta skådespelare nomineras till en Oscar är när de blivit castade till roller som slavar, skriver en person under hashtagg #OscarSoWhite.

En annan tänker sluta se Hollywood-filmer:

”Allt det här med #RacistOscars får mig att inte vilja se en enda Hollywood-film till”.

Fick kritik i år igen

Oscarakademins ordförande Cheryl Boone Isaacs, som själv är svart, berättar för USA Today att hon är frustrerad och menar att årets nomineringar är en missad möjlighet.

– Vi har gjort mycket bra arbete det här året. Vi slutar inte. Vi går vidare och kommer att forsätta framåt med samtal och handling. Det måste inte bara ske inom akademin utan även i hela filmindustrin, säger hon.

Redan förra året kritiserades Oscarsakademin för brist på mångfald och det finns människorättsgrupper som planerar en demonstration utanför Oscarsgalan i februari, rapporterar AFP.

ANNONS

Fynda badkläder hos Ellos. Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Uppgifter: Will Smith och Chris Rock har varit ovänner i flera år

ÄMNEN I ARTIKELN

Idris Elba

Will Smith

Oscarsgalan

Leonardo DiCaprio

Cheryl Boone Isaacs

Matt Damon

Hollywood