Mikael Persbrandt om missbruket och familjen

avErik Åberg

”Jag vill dela mitt liv med en familj och det gör jag ju nu”

1 av 3 | Foto: LOTTE FERNVALL
Mikael Persbrandt och Sanna Lundell.

Mikael Persbrandt valde familjen före missbruket.

När skådespelaren samtalade med Lars Lerin i det kommande avsnittet av "Vänligen Lars Lerin" var just missbruket i fokus.

– Jag har ställt till med så mycket kaos och det har varit svårt att ha en relation med mig, säger han.

I det andra avsnitt av SVT:s ”Vänligen Lars Lerin” träffar konstnären skådespelare Mikael Persbrandt. Samtalet kommer snabbt in på missbruk i samband med kreativitet. Något de både har erfarenheter av. Men tagit sig ur.

– Alkohol och ruset var tillslut inget kreativt tillstånd för mig. Utan det var bara en fästning man murade in sig själv i, säger Mikael Persbrandt.

De både berättar om hur idéerna och kreativiteten kan flöda under en period av påverkan.

– Om man ska säga något klokt om skapande och kreativitet kontra destruktion har de inte nämnvärt med varandra att göra. Alla stora jag känner, då menar jag världsstora, som har problem och skapat har fått ett stillestånd. Antingen i hjärtat eller i skapandet, säger Persbrandt.

”Kaos i mitt liv”

Skådespelarens kärlek- och familjeliv är något som kantas av missbruket. Partnern och journalisten Sanna Lundell har tidigare berättat om hur deras kärleksrelation gick i spillror men hur de hittade tillbaka till varandra. Ett ämne som samtalet berör.

– Jag vill dela mitt liv med en familj och det gör jag ju nu. Och det har jag alltid velat men det har varit sånt jävla kaos i mitt liv, berättar Persbrandt.

Öppnar upp för filmskapande

Precis i början av året tog tittarna farväl av polisen Gunvald Larsson. En roll i "Beck"-filmerna som Mikael Persbrandt har älskats för. Nu öppnar han själv upp för skapandet av film.

– I de bästa av världar ska jag producera någon gång i mitt eget bolag eftersom det inte görs någon bra film i Sverige.

Programmet sänds onsdagen den 20 januari på SVT 1.

Nöjesbladet har sökt Mikael Persbrandt för en kommentar om programmet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hollywood

Lars Lerin

Klick!

Missbruk