25 av 28 artister till Melodifestivalen

Av: Frida Söderlund, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Jill Johnsons släkting och en möjlig veterancomeback - här är allt det senaste snacket i schlagerkulissen

1 av 11 | Foto: INSTAGRAM
Artisten Mimi Werner är nu aktuell för Melodifestivalen, uppger Aftonbladets källor.

Mimi Werner är klar för schlagern.

Nöjesbladet kan nu publicera en lista över 25 av 28 akter som ska tävla i Melodifestivalen nästa år.

Mimi Werner, 24, har precis som sin tidigare Melodifestival-vinnande släkting Jill Johnson hämtat inspiration till sin musik i Nashville. Hon släpper också lägligt sin debutsingel just i morgon, samma dag som hon enligt Nöjesbladets källor kommer att presenteras som en av 28 akter som ska tävla i Melodifestivalen 2016.

Under hösten har Nöjesbladet arbetat intensivt för att kartlägga nästa års Melodifestival.

Att Gina Dirawi blir programledare med olika schlagerprofiler vid sin sida i respektive program kunde Nöjesbladets läsare vara först med att veta.

Och som varje år har vi avslöjat en mängd av artisterna som ska vara med och tävla nästa år.

Inför morgondagens presskonferens på SVT kan vi nu publicera en näst intill komplett startuppställning när vi lägger Mimi Werner till redan avslöjade namn som Ace Wilder, Anna Book, Oscar Zia och Molly Sandén.

Rykten: Nanne Grönvall aktuell

Vad gäller de akter som Nöjesbladet ännu inte kunnat avslöja namnen på så är Nanne Grönvall ett återkommande rykte. Om hon skulle ställa upp i nästa års tävling så kommer hon, precis som Anna Book, att fira 30-årsjubileum sedan debuten i Melodifestivalen 1986. Då tävlade Nanne Grönvall med sin dåvarande grupp Sound of music och låten ”Eldorado”.

Flera källor bekräftar för Nöjesbladet att Nanne Grönvalls namn varit med i slutdiskussionerna när Melodifestivalens redaktion med schlagergeneralen Christer Björkman i spetsen, lagt färdigt pusslet och spikat det definitiva startfältet.

– Ja, hennes namn har absolut förekommit, men jag kan inte svara på om hon faktiskt kommer vara med eller inte, säger en branschkälla.

PH-Johnny ska inte tävla: ”Var nära”

Andra namn som varit med i slutdiskussionerna är ”Paradise Hotel”-deltagaren Johnny Edlind, Robin Stjernberg, Nielo, Mariette, och rockgruppen Ammotrack, men den här gången med Elli Flemström från JEM på sång.

Men enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare kan Nielo ha fått stryka på foten till förmån för Albin.

– De tävlade lite om samma plats i startfältet, eftersom musiken påminner om varandra. När Albin och Matte Andréasson nu är med så har Nielo fått stryka på foten den här gången, säger en person nära Melodifestivalens redaktion.

Inte heller Johnny Edlinds namn kommer presenteras på morgondagens presskonferens.

– Nej, det blev inte så till slut, men det var nära, säger en uppgiftslämnare.

Däremot ska ett av de återstående namnen som Nöjesbladet ännu inte har lyckats avslöja vara en relativt oetablerad rap-akt.

Presskonferensen då SVT presenterar samtliga 28 akter i Melodifestivalen sänds live här på Nöjesbladet med start 9:30 måndag morgon den 30 november.

Gillar du Melodifestivalen, schlager och Eurovision? Följ ”Vi som älskar schlager” på Facebook för ett roligare Facebookflöde

Publicerad:

LÄS VIDARE