Gustafssons otrohetsfars – en av sommarens höjdare

avJens Peterson

NÖJE

Så många får Tresteg i snedsteg

1 av 4 | Foto: Mats Bäcker
Carina Lidbom, Annika Andersson, Robert Gustafsson och Thomas Petersson i ”Tresteg i snedsteg”

KALMAR. Att se Annika Andersson försöka hångla med en motvillig Robert Gustafsson är en av sommarens komiska höjdare.

Roliga aktörer lyfter en fars om otrohet, lögner och missförstånd.

Ljuvlig grönska. Kvittrande fåglar. Doften av varmkorv och kaffe. Robert Gustafsson i kalsonger med Y-front. Idyllen är komplett.

En scen med många dörrar. Människor som planerar att ha sex med människor de inte är gifta med, men ingenting går enligt planerna. Det finns gott om försök i genren, men hur kul det blir handlar om utförandet och detaljerna.

Den här brittiska farsen har flyttats till Kalmar 1964. Stämningen sätts med tidens sånger, rubriker, kläder och lokala idrottsföreningar.

Två kvinnor drar igång handlingen. Alice (Carina Lidbom) låter väninnan Maj (Annika Andersson) låna villan en fredagskväll. Maj har bjudit dit Knut (Robert Gustafsson) på middag och hoppas på närkontakt, eftersom hennes make Bertil (Robin Stegmar) är en torrboll.

Men det är dimma i Kalmar. Alice make Lennart (Thomas Petersson) skulle flyga till Stockholm med sin älskarinna (Anna-Karin Palmgren), men tar med henne hem till villan när flyget ställs in. Villan han tror är tom.

Ingen originell historia, men det är välspelat och roligt. Efter paus ökar förvirringen och tempot höjs. Skådespelarnas dialekter, i synnerhet Thomas Peterssons halmstadmål, utnyttjas underhållande.

Skrattretande pinsamma situationer. Proffsig komik både i repliker och fysik. En mc-hjälm kan locka fram fler skratt än man tror.

ARTIKELN HANDLAR OM

Scen