My Martens tvingas tacka nej till jobb - har utreseförbud

NÖJE

Gick i konkurs i juli

1 av 3 | Foto: My Martens

Färjeturen till Finland gick i stöpet för ”Ensam mamma söker”-profilen My Martens, 28.

Anledningen? Hon får inte lämna landet på grund av sin blomsterbutiks konkurs.

”Jag behandlas som en kriminell”, skriver hon på sin blogg.

I juli gick ”Ensam mamma söker”-deltagaren My Martens blomsterbutik Mys blommor i konkurs. Då hade hon kämpat i fyra år för att företaget skulle överleva.

Under helgen som gick skulle My Martens jobba på hälsoresan Hälsokicken på en Finlandsfärja men tvingades tacka nej eftersom hon fick avslag av tingsrätten. Tv-profilen har utreseförbud medan konkursen utreds och får inte lämna Sverige.

My Martens är irriterad över tingsrättens beslut.

”Beroende av varenda krona”

”Jag är uppriktigt sagt förbannad! Jag behandlas som en kriminell. Jag tycker att det är en kraftig överdrift. Okej om det hade varit en privat resa som jag fått gå miste om. Men detta är mitt jobb!”, skriver hon på sin blogg.

Det hjälpte inte att My Martens aldrig skulle gå av färjan.

”Båten går förvisso över på finskt vatten, men vi går ju aldrig iland. Vad tror dom att jag ska göra, kasta mig över bord, rymma i en livbåt?”, skriver hon.

”Är så besviken”

Hon förlorar ekonomiskt på utreseförbudet.

”Jag är så besviken! Jag är dessutom beroende av varenda krona just nu, och så tar dom bort mina inkomster, inte okej!”.

Enligt svensk lag har den som satts i konkurs tillfälligt utreseförbud medan konkursen utreds och får inte lämna landet.

My Martens har tidigare bloggat om sin sorg efter att hon tvingades lägga ner sin verksamhet.

”Ångesten kommer och går. Jag kan inte kontrollera den alls. Mina känslor ligger utanpå”, skrev hon i samband med konkursen.

Nöjesbladet har sökt My Martens.

ARTIKELN HANDLAR OM