Nu lämnar Markoolio sitt radiojobb

NÖJE

Vill ha mer tid för familjen

1 av 2
En man blev biten under en Markoolio-konsert.

Nu är det slut på godmorgonhälsningar från Markoolio i radio.

Han har brutit sitt kontrakt och lämnar nu sitt jobb på Rix Morron Zoo.

Anledningen? Han ska satsa på familjen och göra musik.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo spenderar vanligtvis sina mornar med Adam Alsing och Laila Bagge i radioprogrammet Rix Morron Zoo. Men nu har han gjort sitt sista pass tillsammans med kollegorna.
– I dag var min sista dag. Det var vemodigt. Jag har ändå suttit där i tre år varje morgon med Laila och Adam. Det har blivit en del av mitt liv. Det var tyngre än jag trodde. Man kommer varandra väldigt nära och det gräts en del i studion imorse. Det var jobbigt, säger han när Nöjesbladet ringer upp honom.

Bröt sitt kontrakt

Marko Lehtosalo berättar att det inte har varit ett lätt beslut att säga upp sig. Han hade egentligen kontrakt till årsskiftet som han fick bryta tidigare.

– Det blir svårt att jobba kvar om man känner som jag gjorde, att jag ville göra något annat. Ska jag sitta där och tjoa och tjimma fast jag inte känner så. Det går inte. Så det var najs av dem att de lät mig bryta kontraket.
Den första han berättade för var Adam Alsing.
– Det var han som ringde mig för tre år sedan och frågade om jag ville vara med. Han sa att "Det är tråkigt att du känner så men du ska göra det du känner för”. Det var väldigt skönt att han inte blev besviken även fast han tycker det är tråkigt.

Mer tid för familjen

Planen nu är att ägna mer tid åt familjelivet med frun Jessica och de tre barnen.
– Barnen är fem, tre och ett år. Vi har inte haft lyxen av att jag kan vara ledig någon dag i veckan och ta ett barn och åka till badhuset i stället för förskolan. Jag vill ta vara på den här tiden, för den kommer inte igen. Snart kommer de och vill inte ens hälsa på en och smäller igen dörren, haha.

Ska satsa på musiken

Förutom familjelivet kommer Marko Lehtosalo ägna sig åt att spela in säsong två av serien ”Familjen Rysberg” med Svt. Han tänker också satsa på musiken under sitt artistnamn ”Markoolio".
– Eller så kanske jag blir svår och mörk och bara heter Marko. Nej, men vi hade faktiskt producenten RedOne i studion som mitt i en intervju sa att "Marko, ring mig så gör vi en låt ihop” och så gav han mig sitt nummer.

Kommer du att ringa?
– Ja, det är klart att jag kommer ringa nu när jag har hans nummer. Jag kommer ringa och tjata och vara asjobbig.

Blir det ett nytt album med Markoolio?
– Släppa album gör man ju inte idag. Jag tror mer på att lägga krut på tre till fem bra låtar och att sedan släppa dem på Spotify.

Blir det fortfarande tema kollektivtrafik på dina låtar?

– [Gapskratt] Körkort har jag ju nu, så jag vet inte. Jag har inte kommit riktigt så långt ännu. Men även fast jag är 41 år blir det något humor. Det ligger mig varmast om hjärtat, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Markoolio