Tv-paret skiljer sig: ”Kärleken har tagit slut”

NÖJE

Blir ensamstående med 13 barn

1 av 5 | Foto: Peter och Mirka Norrström.

Peter och Mirka Norrström, kända från tv-programmet ”Familjen Annorlunda”, ska skiljas.

Paret har 13 barn tillsammans.

– Det känns lite läskigt, men jag vet ändå att det kommer att funka, säger Mirka.

Familjen Norrström har varit med i fem av sju säsonger av TV4:s ”Familjen Annorlunda”. De gjorde entré i säsong två 2010, då Mirka Norrström och Peter Norrström hade nio barn. Sedan dess har familjen vuxit och i dag har de 13 barn.

Paret har varit ihop i 23 år – men nu ska de gå skilda vägar. I slutet av juni skrev Mirka och Peter på en skilsmässoansökan.

Mirka Norrström berättar att det var på hennes initiativ.

– Vi har vuxit ifrån varandra. Kärleken har tagit slut, i alla fall från min sida, säger hon.

– Det har absolut inte varit ett lätt beslut och jag har verkligen kämpat för att försöka hålla ihop det. Men till slut kom jag till en punkt där det inte gick längre. Jag måste lyssna på mitt eget hjärta, säger hon.

”Ingen lätt situation”

Mirka och Peter har 13 barn: Kevin, 18, Linnéa, 16, Jennifer, 13, Benny, 13, Selina, 12, Victor, 11, Alice, 9, Oliver, 9, Thor, 8, Nellie, 6, Älva, 4, Lilja, 2 och David, 1.

De började med att berätta om skilsmässan för de fyra äldsta barnen.

– De tog det bra. De har sett att det var på gång, så de kom inte direkt som en nyhet för dem. Det är mer det praktiska bitarna som vi alla är lite oroliga för, men det löser sig på något sätt, säger Mirka.

Mirka och Peter kommer att fortsätta ha gemensam vårdnad om barnen. De har inte kommit överens om några detaljer, men tanken är att de ska bo hos båda två.

– Det är ingen lätt situation, men vi är väldigt överens om att vi ska göra det absolut bästa av situationen. Barnen ska lida så lite som möjligt. Vi är fortfarande vänner, säger Mirka.

Hur känns det att bli ensamstående med 13 barn?

– Det känns lite läskigt, men jag vet ändå att det kommer att funka. Jag har varit hemmamamma i nästan alla de år jag har haft barn. Jag har ju skött det mesta, det är en del praktiska bitar och så som måste lösas.

Kommer vi få se er i ”Familjen Annorlunda” igen?

– Nej, nej. Vi var färdiga med det redan innan, vi har visat det som finns att visa. Vi var med i så många år, nu får andra ta över.

ARTIKELN HANDLAR OM