Prins Harry

Prins Harry bekräftar romansen med ”Suits”-stjärnan

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Oro för kärlekens säkerhet: ”En våg av övergrepp och trakasserier”

Det brittiska kungahuset bekräftar nu prins Harrys romans med ”Suits”-stjärnan Meghan Markle.

I ett skarpt formulerat pressmeddelande slår hovet nu tillbaka mot de trakasserier skådespelerskan utsatts för.

– Prins Harry är orolig för fröken Markles säkerhet och är djupt besviken över att inte ha haft förmågan att skydda henne, skriver prinsens talesperson.

Nyheten slog ner som en bomb när Sunday Express avslöjade prins Harrys, 32, romans med den amerikanska skådespelerskan Meghan Markle, 35, känd från tv-serien ”Suits”, förra söndagen.

Sedan dess har både brittisk och amerikansk press slagit knut på sig för att komma över så mycket detaljer som möjligt om parets kärlekshistoria.

Unikt pressmeddelande

Under tisdagen har det brittiska hovet i ett unikt pressmeddelande bekräftat att Meghan Markle är prinsens flickvän. Samtidigt går de till skarpt angrepp mot de trakasserier som Markle råkat ut för sedan romansen avslöjades.

Brevet, som publiceras i sin helhet på Guardians sajt, är skrivet av prins Harrys talesperson på uppdrag av prinsen själv.

– Den senaste veckan har en gräns överskridits. Hans flickvän, Meghan Markle, har utsatts för en våg av övergrepp och trakasserier, skriver prinsens talesperson.

Rasism och sexism från internettroll

I brevet räknas ett antal exempel upp, bland annat att hon smutskastats på en tidnings förstasida, att krönikörer gjort märkliga anspelningar på hennes etniska bakgrund ”och den uttalade sexismen och rasismen från troll i sociala medier och i artikelkommentarer”.

Dessutom uppges paparazzifotografer ha försökt ta sig in i Meghan Markles mammas hem i Los Angeles och att i stort sett alla hennes vänner och arbetskamrater bombarderats av förfrågningar från pressen.

”Prins Harry är orolig för fröken Markles säkerhet och är djupt besviken över att inte ha haft förmågan att skydda henne. Det är inte rätt att fröken Markle bara några månader in i sin relation med honom blir utsatt för en sådan här storm”.

Tidigare varit gift

Nu vädjar prinsen om att få bli lämnad i fred.

”Han har bett om att det här uttalandet ska skickas ut i hopp om att de i pressen som har drivit på den här storyn kan ta en paus och tänka efter innan någon vidare skada sker”, skriver Harrys talesperson.

Enligt Daily Express träffades prins Harry och Meghan Markle i Kanada i maj när prisen var i Toronto för att närvara under ett sportevent för soldater som skadats i tjänsten

Markle gifte sig med filmproducenten Trevor Engelson, 40, 2011, men paret separerade två år senare.

Meghan Markle och prins Harry har ännu inte synts på bild tillsammans.

ANNONS

Rea upp till 50 % hos Cervera! Passa på att klicka hem dina favoriter här!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Dokument: Meghans väg till kungahuset

ÄMNEN I ARTIKELN

Prins Harry