Här sågar amerikanerna svenskarna: Ni är robotlika

NÖJE

Blev tillsagd av man på dansgolvet

1 av 3 | Foto: ROGER LUNDSTEN
Anna Lopinto.

Stela, robotlika och rädda för att ha en åsikt som skiljer sig.

Flera av amerikanerna i ”Allt för Sverige” sågar upplevelsen av svenskarna.
– En man kom fram till mig och sa: 'Jag gillar din energi och ditt sinne, men du måste tygla det', säger deltagaren Anna LoPinto.

När amerikanerna i ”Allt för Sverige” sitter ner tillsammans vid en lägereld ber programledaren Anders Lundin dem att berätta om vad de observerat under sin sommarvistelse i Sverige.
– Jag har verkligen överraskats av hur robotliknande svenskarna är. Vi har inte så mycket känslor, vi känner samma sak om allting. Det finns en jantelag om att alla ska vara lika, säger deltagaren Micka Cain i programmet.

På telefon med Nöjesbladet berättar deltagaren Anna LoPinto att hon tycker att påståendet är något överdrivet. Men att svenskarna däremot dansar robotlikt.

I programmet bjuder hon upp Micka vid lägerelden för att visa hur stelt svenskarna dansar.

Blev tillsagd på klubben

Anna LoPinto berättar även att hon blev tillsagd av en man på en nattklubb i Stockholm.
– Jag och Micka dansade. Vi älskar att dansa och hade kul. Den här mannen som dansade vid oss kom fram och sa att 'Jag gillar din energi och ditt sinne, men du måste tygla det', säger hon till Nöjesbladet och fortsätter:
– Jag skrattade bara och forsatte dansa mer. För att visa min poäng, att 'du ska inte säga till mig vad jag ska göra'. Men det var kul.

Trots det uppskattar hon att svenskarna är respektfulla, som hon beskriver dem.
– Ni respekterar varandras bubblor och personliga sfär, säger hon.

”Kalla svenskar”

I programmet konstaterar en tredje kvinnlig deltagare, Sarah Steinman, att hon också är förvånad över delar av svenskarnas beteende.
– Jag har hört att svenskar kan vara lite kalla. Så jag var beredd på det. Men jag är förvånad över att det var värre än vad jag trodde. Jag tänkte att ni inte kan vara mer obekväma än ett gäng bönder från Minnesota.

Nöjesbladet har sökt Micka Cain och Sarah Steinman.

”Allt för Sverige” sänds i SVT1 söndag den 4 december kl 20.00.

ARTIKELN HANDLAR OM