Linda Lindorff om skadan: ”Som att någon sköt mig”

avLinnéa Borgert

NÖJE

Känner sig osäker på om hon kan dansa på fredag

1 av 5

Mitt under ”Let's Dance”-repetitionerna brast muskeln i Linda Lindorffs höft.

Nu får hon inte röra sig på två dygn.

Om hon kan tävla på fredag är oklart.

– I mitt hjärta vill jag ju absolut vara med, men samtidigt om kroppen säger nej och jag inte kan gå, då kan jag ju inte, säger hon.

Under onsdagen skadade Linda Lindorff höften under repetitionerna inför fredagens ”Let's Dance”.

För Nöjesbladet berättar hon om smärtan.

– Det small bara till. Det var som att någon sköt mig, som ett skott i höften. Jag fattade inte riktigt vad som hände, säger hon och fortsätter:

– Jag går runt och tänker att jag ska vakna imorgon och att det ska vara bra igen. Men jag vet ju att det inte är så. Det här är en sådan skada som inte går över, säger hon i tårar.

Har gått till tre läkare

Linda Lindorff har haft problem med höften under hela veckan, men i dag blev det mycket värre.

Hon har gått till tre läkare, som alla har konstaterat att det är en muskelbristning.

– Muskeln blöder och det kommer den göra i 48 timmar. Jag ska helst inte röra mig på 48 timmar, annat än lugna promenader. Sen är det ju tänkt att jag ska dansa samba på fredag och det fattar man ju, att har man en trasig höft som är helt orörlig, så är inte det så lätt, säger hon.

Tror du att du kommer kunna vara med?

– I mitt hjärta vill jag ju absolut vara med, men samtidigt om kroppen säger nej och jag inte kan gå, då kan jag ju inte.

”Jag har väldigt ont”

Om Linda Lindorff ska vara med på fredag krävs en ny koreografi. Flera rörelser måste bort.

– Jag kommer inte kunna göra mina favoritrörelser och mina snygga sambasteg med mjuka rörselser. Min koreograf Kristjan säger att vi kan göra en samba som är mer vänstervriden, att jag kan ”bounca” på ett ben och inte båda, säger hon och fortsätter:

– Det stora problemet är ju att jag har väldigt ont. Jag ska helst inte röra mig imorgon. Jag måste lära mig en ny koreografi och sen ska vi dansa på fredag. Jag vet inte, jag blev väldigt ledsen i dag för det känns som att det blev en omöjlighet.

Satsar på ”enbent samba”

Linda Lindorff säger att hon inte har tränat på åtta år och tror att ”Let's Dance”-träningen kom som en chock för kroppen.

– Att gå från noll till att börja träna flera timmar varje dag, med en massa olika rörelser som kroppen inte är van vid. Jag vill ju göra det på bästa tänkbara sätt, jag vill gå in helhjärtat, säger hon.

Trots smärtan har hon inte gett upp hoppet om att kunna vara med på fredag.

– Jag ska göra mitt bästa, försöka göra någon form av enbent samba.

ARTIKELN HANDLAR OM