SATC-stjärnan sprang från fan i Stockholm

NÖJE

Hyllar svenska huvudstaden: ”Alldeles utsökt”

1 av 2 | Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Sarah Jessica Parker.

Skådespelerskan Sarah Jessica Parker har svårt att röra sig runt i hemstaden New York utan att bli stoppad av fans som vill ta en bild med henne.

Men i Stockholm kunde hon och mannen strosa runt i Gamla stan ostörda.

Tills de stötte på en amerikansk turist.

– Folk kollar inte ens på en när de frågar om ett foto. Jag brukar fråga om de inte hellre bara vill prata, säga vad de heter och var de är ifrån?

I podden ”WTF with Marc Maron” berättar Sarah Jessica Parker, 51, om sin taktik, lånad från komikern Louis CK. När en beundrare kommer fram och frågar ”skulle jag kunna få...?”, svarar hon helt enkelt ”No, they won't” – ”Nej, det kan de inte”, på svenska.

”Stockholms skyline utsökt”

Förra året tog Sarah Jessica Parker med sig mannen Matthew Broderick, 54, och barnen och reste till Stockholm. När paret lämnat barnen hos barnvakten tog de en promenad i skymningen, berättar hon i podden.

– Det var juni och ljust till typ klockan 23. Kvällshimlen och Stockholms skyline var alldeles utsökt.

De gick ostörda över huvudstadens broar och runt i gränderna i Gamla stan. Ingen kom fram till det kända paret.

– Vi sa till varandra: ”svenskarna har så mycket hyfs, inga kameror eller telefoner”. Vi kände oss bara helt befriade, säger Sarah Jessica Parker.

Skrek på New York-dialekt

– Då ser jag något i ögonvrån. En kvinna reser sig ur sin stol och stövlar mot mig. Hon skriker på New York-dialekt: ”Herre gud, Sarah! Herre gud Sarah Jessica! Får jag ta ett foto?”, säger hon i podden.

Sarah Jessica Parker berättar att hon provade sin vattentäta taktik.

– ”Nej det kan de inte”. Och kvinnan bara: ”Vilka är de?”. Hon var den första som frågade det. Jag och min man sprang. Vi sprang därifrån som små barn, säger hon i ”WTF with Marc Maron”.

ARTIKELN HANDLAR OM