Tappade bort gitarren under blackout – erbjuder ny gitarr i hittelön

NÖJE

Artisten fick blackout – scenkläder och Musse-öron också borta

1 av 3 | Foto: Wanted – hellre alive än dead, kan man förmoda

Kristian Anttilas gitarr och Musse Pigg-öron som han förvarar i fodralet är borta.
Till den som återlämnar de försvunna prylarna utlovar han belöning.
– Hittelön är en ny fin gitarr och en gitarrlektion av mig, säger han till Nöjesbladet.

Efter att indiepopartisten och producenten Kristian Anttila spelat på festivalen Emmaboda under lördagen försvann hans gitarr i sitt fodral.
– Den fanns inte kvar backstage när jag skulle hämta den på natten. Jag hade spelat klart för dagen och var ute och rejvade på något dansgolv på området, säger han.

Han vill inte anklaga någon för stöld av instrumentet.
– Inget ont om Emmabodafestivalen som är fin och uppstyrd. Jag har en minneslucka på 6–7 timmar så jag kan lika gärna ha givit bort gitarren. Men nu vill jag ha den tillbaka oavsett.

Stärkt tro på mänskligheten

Trots att Anttila efterlyst gitarren har den inte återfunnits på en dryg vecka. Men han är glad över hur behjälpliga folk varit.
– Jag har blivit väldigt överväldigad av engagemanget. Det har varit väldigt fint. Min tro på mänskligheten har ändå stärkts trots den här incidenten. Den goda viljan har visat sig vara starkare än de mörka krafterna.

Gitarren är mörkbrun av märket Taylor och kostar i nyskick runt 15 000 kronor enligt Anttila.
– Den är jättedyr men jag är mest ledsen för mina Musse Pigg-öron och solglasögon i tantmodell som låg i gitarrcaset. Det är min scenutstyrsel.

Hittlelön utlovas

Till den som hittar och återlämnar gitarren har Antilla flera löften.
– Hittelön är en ny fin gitarr och en gitarrlektion av mig. Hatar man min musik får man en ny fin gitarr plus att jag lovar att inte spela i upphittarens hemstad i år, säger han.