Nu kommer åttonde Harry Potter-boken

I sommar släpps ”Harry Potter and the Cursed Child”

Harry Potter arbetar hårt på Trolldomsministeriet, är gift med Ginny Weasley och har tre barn.

Nu är den åttonde boken i Harry Potter-serien snart här – nio år senare.

Handlingen i den nya boken ”Harry Potter and the Cursed Child”, på svenska ”Harry Potter och det förhäxade barnet”, utspelar sig 19 år efter den senaste boken ”Harry Potter och dödsrelikerna”, som släpptes 2007.

Precis som i bokens epilog har Harry Potter gift sig med Ginny Weasley och fått tre barn, sönerna Albus Severus och James Sirius och dottern Lily Luna.

I den nya boken kämpar sonen Albus med ”bördan av familjearvet han aldrig ville ha”, står det i ett pressmeddelande på JK Rowlings hemsida, Pottermore.

Det står också att ”både far och son lär sig en obekväm sanning: ibland kommer mörker från oväntade platser”.

Släpps i sommar

Från början verkade det inte bli någon åttonde bok. Harry Potter-fans över hela världen blev överlyckliga när de fick höra att JK Rowling skrev en uppföljare till bokserien, men i stället blev det en pjäs.

Men i dag kom alltså andra besked.

Pjäsen ”Harry potter and the Cursed Child” har premiär i London den 30 juli. Klockan 00.01 den 31 juli, på Harry Potters födelsedag, släpps boken.

Pjäsen är skriven av Jack Thorne, baserad på den nya originalberättelsen som JK Rowling har skrivit tillsammans med Thorne och John Tiffany.

De tidigare sju Harry Potter-böckerna släpptes mellan åren 1997 och 2007.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN